Nieuwsfeed

Rush op studentenkoten in álle Vlaamse studentensteden: hoe komt dat? 7 belangrijke vragen beantwoord

In Leuven stonden zaterdag ellenlange wachtrijen voor woningen waar studentenkamers verhuurd werden. Alvorens zelfs maar de inkomhal van het kotgebouw te mogen bewonderen, moesten de jongeren urenlang aanschuiven. Wat was daar aan de hand? Is de rush op een kot in alle Vlaamse studentensteden even groot? Wat betaal je nu voor een kamer en wanneer moet je beginnen zoeken?

Krantenkoppen in België

Grondwettelijk Hof verwerpt beroepen tegen Pandemiewet

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de beroepen verworpen die waren ingediend om de Pandemiewet te vernietigen. Die wet moet het mogelijk maken dat de overheid in de toekomst over een wettelijke basis beschikt om gepaste maatregelen te treffen mocht er zich opnieuw een epidemische noodsituatie voordoen, zoals tijdens de coronacrisis. Verschillende personen en organisaties, zoals N-VA en de Liga voor

Lees meer »

Credit Suisse roept personeel op tot ‘business as usual”

Daags na de redding van Credit Suisse, via een overname door concurrent UBS, roept de bank haar personeel overal in de wereld op om gewoon weer aan het werk te gaan. “Business as usual” klinkt het in een interne memo. De directie belooft ook dat de beloofde loonsverhogingen en bonussen zullen uitbetaald worden.

Lees meer »

Rusland stuurt capsule naar ISS voor reddingsmissie

Rusland heeft donderdagavond vanuit Kazachstan een Sojoez MS-23 capsule gelanceerd voor een reddingsmissie naar het internationale ruimtestation ISS. Het onbemande ruimtevaartuig is de vervanger voor een kapotte capsule die aan het ISS gekoppeld is en zal op termijn twee Russische kosmonauten en een Amerikaanse astronaut veilig terugbrengen naar aarde.

Lees meer »

Groen en N-VA willen extern onderzoek Kamer en Senaat na ‘onwettige’ pensioenbonussen, PVDA vraagt onderzoekscommissie

Groen en N-VA willen de werking van het Federaal Parlement grondig tegen het licht houden naar aanleiding van de ‘onwettige’ pensioenbonussen voor ex-Kamervoorzitters Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA). Kamerleden Kristof Calvo (Groen), Peter De Roover (N-VA) én senator Karl Vanlouwe (N-VA) roepen in een brief het Bestuurscomité van Kamer en Senaat op om een onafhankelijk extern

Lees meer »

Kunnen alle vitamines giftig worden? “Slik je veel vitamine A tijdens de zwangerschap, is de kans op een aangeboren afwijking groter”

Wanneer worden vitamines gevaarlijk? De vraag dringt zich op nu het geneesmiddelenagentschap FAGG waarschuwt nadat een ouder persoon stierf aan een overdosis vitamine D. Van vitamines kennen we vooral de positieve eigenschappen, maar kunnen ze ook allemaal giftig worden? En zijn de risico’s voor iedereen even groot? We zochten het samen met twee experts voor u uit in vijf vragen

Lees meer »

Onbegeleide -12-jarigen niet welkom bij Måneskin-concert, maar hoe vaak komt dat eigenlijk voor?

Donderdag en vrijdag concerteert de populaire Italiaanse band Måneskin in Vorst Nationaal. Zaalexploitant be.at stuurde de ticketkopers een herinnering aan de policy dat kinderen onder de 12 er zonder begeleiding niet in komen. Wie jonger dan 16 is en onbegeleid, moet een gesigneerd document voorleggen. “Onbegeleide kinderen duiken steeds vaker op maar we willen het probleem ook niet overroepen”, zegt

Lees meer »

Derde dode na botsing op bergpas in Oostenrijk

Na de botsing op de Grießen-bergpas ten zuiden van de Oostenrijkse stad Salzburg is een derde dode gevallen. De 25-jarige bestuurder van de wagen die met een lijnbus zonder passagiers was gebotst, is aan zijn zware verwondingen bezweken in het ziekenhuis, meldt de politie.

Lees meer »

Polen blokkeert akkoord tiende sanctiepakket Rusland

Ook vandaag zijn de EU-landen er opnieuw niet in geslaagd een akkoord te bereiken over een tiende sanctiepakket tegen Rusland. De ambassadeurs van de 27 lidstaten onderhandelen morgen verder over nieuwe strafmaatregelen tegen Rusland vanwege de invasie van Oekraïne, precies op de dag dat die een jaar geleden plaatsvond.

Lees meer »