Nieuwsfeed

Rush op studentenkoten in álle Vlaamse studentensteden: hoe komt dat en wat zijn de gevolgen voor de prijs van een kamer?

In Leuven stonden zaterdag ellenlange wachtrijen voor woningen waar studentenkamers verhuurd werden. Alvorens zelfs maar de inkomhal van het kotgebouw te mogen bewonderen, moesten de jongeren urenlang aanschuiven. Wat was daar aan de hand? Is de rush op een kot in alle Vlaamse studentensteden even groot? Wat betaal je nu voor een kamer en wanneer moet je beginnen zoeken? Een antwoord op de zeven belangrijkste vragen.

Krantenkoppen in België

Energieverbinding tussen België en Denemarken loopt 3 jaar vertraging op

De verbinding tussen de Belgische en Deense energie-eilanden zal vertraging oplopen. Voorspellingen van de Deense autoriteiten geven aan dat die verbinding in 2033 zal afgerond zijn in plaats van in 2030. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) plant niettemin een onderhoud met haar Deense collega om die termijn in te korten, zo bleek vandaag uit haar antwoord op

Lees meer »

“De gevangenis is een paradijs voor gebruikers”: waarom je makkelijker aan drugs geraakt ìn de gevangenis van Antwerpen dan erbuiten

“Op een dag werden er in tien minuten tijd dertig tennisballen vol drugs over de muur gegooid. Boem, boem, boem. Het was feest voor iedereen.” Twee ex-gedetineerden getuigen over hoe drugs alomtegenwoordig is in de gevangenis van Antwerpen en dat echt niet zal veranderen na de extra maatregelen van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Maar hoe werkt

Lees meer »

Kopje koffie voor 150 euro? Nieuwe zaak aan Gent-Dampoort pakt uit met opvallende stunt: “Jamaicaanse bonen en laagje goud”

Zowel koffiebar als tattooshop: met Soho bewijst de Dampoortstraat zich opnieuw als één van de hipste winkelbuurten van Gent. Onderneemster Dunya Ahmadi (31) mikt met haar nieuwe zaak op de pendelaar die snel een bakje troost meegrist. Maar voor wie eens zot wil doen is er de Soho Signature. “Ja, die is al verkocht”, knipoogt Dunya. Wij gingen langs.

Lees meer »

De vrouw aan de haard? Ierland houdt referendum over seksistische passages in grondwet

In Ierland zal in november een referendum gehouden worden over het verwijderen van bepaalde seksistische passages in de grondwet, die stellen dat de plaats van de Ierse vrouw aan de haard is. Dat heeft de Ierse regering woensdag aangekondigd, op Internationale Vrouwendag, melden het Franse persagentschap AFP en het persbureau Reuters. De wijzigingen moeten gendergelijkheid in de grondwet verankeren.

Lees meer »