Nieuwsfeed

Servië belooft ‘normale’ relatie met Kosovo, maar wil dat niet op papier zetten

Servië en Kosovo hebben een akkoord bereikt over een normalisering van hun relaties. Die belofte op papier zetten, gaat de Servische president Vucic nu echter nog te ver.

Krantenkoppen in België

Koolhydraten schrappen om af te vallen, een goed idee of niet? Diëtiste scheidt 6 feiten van fabels: “Een te strikt dieet kan schadelijk zijn voor de hersenen”

Wie een paar kilo’s wil verliezen, krijgt vaak als eerste advies te horen om koolhydraten te schrappen of te minderen. Maar is het echt een goed idee om te stoppen met brood en aardappelen? En zijn alle koolhydraten ‘slecht’? “50 tot 55 procent van je energie haal je effectief best uit koolhydraten”, legt diëtiste Sanne Mouha uit. “Je moet gewoon

Lees meer »

Nabestaanden spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpedelec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegspringen”

Spoedarts Nele Tiels (41) uit Beringen botste meer dan vijf jaar geleden op het fietspad op de Beringenbaan in Diest met haar speedpedelec op een voetganger (15). Ondanks dat de moeder van drie een helm droeg, liep ze een zwaar hersenletsel op en overleed ze vier dagen later aan haar verwondingen. Haar familie betwistte haar schuld en wilde een schadevergoeding

Lees meer »

Poetin maant zijn miljardairs aan om volop te investeren in Russische economie

De Russische president Vladimir Poetin heeft op een bijeenkomst voor miljardairs en oligarchen opgeroepen om volop te investeren in de Russische economie. “Investeringen in nieuwe technologie, productiefaciliteiten en ondernemingen moeten Rusland helpen in de strijd tegen de westerse pogingen om onze economie te verwoesten”, aldus Poetin. Hij verwacht initiatieven van zijn zakelijke elite.

Lees meer »

15 procent van de Belgen heeft ooit last van nierstenen: hoe kan je ze vermijden? “Veel water drinken en minder zout eten is niet genoeg”

Vandaag, op 9 maart, is het Wereld Nieren Dag. Niet onbelangrijk, want steeds meer patiënten belanden met nierstenen in het ziekenhuis tegenover vroeger. “15 tot 17 procent van de Belgen heeft er last van, en dat cijfer gaat in stijgende lijn”, vertelt nefroloog An Deman. “Nochtans kan 75 procent van de nierstenen vermeden worden via voeding”, vult uroloog Anthony Van

Lees meer »

‘Pamperactie’ in Vlaams Parlement voor betere kinderopvang

Een zeventigtal ouders en enkele vrouwenorganisaties zijn vandaag, op Internationale Vrouwendag, afgezakt naar het Vlaams Parlement om een ‘pamperactie’ te voeren. De ouders en organisaties gaven aan enkele parlementsleden een pamper af, met binnenin hun eisen die voor een betere kinderopvang moeten zorgen. Want kwaliteitsvolle kinderopvang is enorm belangrijk voor vrouwen, zeggen de organisaties.

Lees meer »

Tesla verlaagt prijzen in VS tweede keer dit jaar

De Amerikaanse producent van elektrische wagens Tesla heeft de prijzen van enkele modellen op zijn thuismarkt opnieuw verlaagd, voor de tweede keer dit jaar. Het bedrijf dat wordt geleid door miljardair Elon Musk, hoopt daarmee de vraag aan te wakkeren, na meerdere kwartalen van tegenvallende leveringen.

Lees meer »

Faillissement van Silicon Valley Bank treft bedrijven en cryptowereld

De plotselinge neergang van de Amerikaanse bank Silicon Valley Bank (SVB) vrijdag heeft flinke gevolgen voor bedrijven. Maar ook de cryptowereld is getroffen. De Amerikaanse overheid heeft de bank weliswaar overgenomen en garandeert tegoeden tot 250.000 dollar (zo’n 235.000 euro), maar het overgrote deel van de tegoeden bij de bank was veel hoger. Het bedrijf deed veel zaken met techstart-ups.

Lees meer »

Poetin zet nieuw wapen in: Oekraïne staat machteloos tegenover ‘De Dolk’

Poetin zet een wapen in waartegen Oekraïne volledig weerloos is. Zelfs het Amerikaanse afweergeschut is er niet tegen opgewassen. “Binnen negen seconden kunnen we Londen platleggen”, zei een van de Kremlin-getrouwen ooit over het wapen. Waarom zet Poetin ‘De Dolk’ dan niet massaal in? Daar heeft Poetin volgens professor en militair expert Kris Quanten een goede reden voor.

Lees meer »

Bij welke overtredingen krijg je een rijverbod? En wat houdt dat juist in?

Zowat dagelijks lees je in de krant over ongevallen, helaas ook vaak met dodelijke afloop. Bestuurders die in fout zijn, bijvoorbeeld omdat ze te snel of onder invloed reden, krijgen vaak een rijverbod opgelegd. We vroegen het advocatenteam van Mijnboete.be om ons uit te leggen wat een rijverbod precies inhoudt en wat de gevolgen zijn. “Zorg ervoor dat je zeker

Lees meer »