Nieuwsfeed

SPOILER. Bekende Vlaming is verrassende tiende kandidaat in ‘De Mol’

Verrassing van formaat in ‘De Mol’. De tiende kandidaat die tot nu toe onbekend bleef, is Matteo Simoni (35). Het is voor het eerst in elf seizoenen van het spel dat er een bekende Vlaming meedoet.

Krantenkoppen in België

Brazilië in de ban van diamantaffaire: kreeg de vrouw van Bolsonaro juwelen van 3 miljoen euro van Saudi-Arabië?

Jair Bolsonaro (68), de voormalige Braziliaanse president, zal eind deze maand terug naar zijn land keren na een zelfopgelegd ballingschap in de Verenigde Staten. Hij wil zich verdedigen tegen beschuldigen over rellen in de hoofdstad na de presidentsverkiezingen, maar er loopt momenteel ook een onderzoek naar de man over een koffertje met juwelen ter waarde van 3 miljoen euro.

Lees meer »

Wat is de veiligste plaats in de auto?

In 2021 stierven er meer dan 500 mensen in het Belgische verkeer, waarvan 216 in de auto. Wij vroegen ons af wat de veiligste plaats in de auto is. Ben je veiliger op de bestuurdersstoel, op die van de passagier of ergens op de achterbank? We vroegen het aan Stef Willems van Verkeersinstituut VIAS.

Lees meer »

Proces rond Sanda Dia ten einde na waardig slotakkoord van familie: “Wij blijven geloven in de goedheid van de mens. Dat pakken jullie ons niet af”

Het proces is voorbij, op 26 mei komt er #JusticeForSanda, alsook voor de achttien beklaagden. Op de slotdag van het sereen verlopen proces richtte Sanda Dia’s familie zich tot de Reuzegommers én hun ouders. “Wij voelen geen haat, niemand moet voor ons naar de gevangenis. Maar kom niet vertellen dat jullie zijn vrienden waren.”

Lees meer »

Hulplijn 1712 ontving recordaantal oproepen

Vorig jaar ontving hulplijn 1712 het hoogste aantal oproepen sinds zijn oprichting in 2012. Met die hulplijn kan je bellen, chatten of mailen bij vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. In 2022 ontving de lijn liefst 9.045 oproepen over 12.044 vermoedelijke slachtoffers van geweld. Dat is een toename van telkens 6 procent.

Lees meer »

Hoe kan het dat ex-Kamervoorzitters en ambtenaren jarenlang ‘illegaal’ duizenden euro’s extra pensioen kregen? “Als het onwettig was, stort ik alles terug”

Al jarenlang betaalt het federaal parlement acht ambtenaren en twee voormalige Kamervoorzitters iedere maand duizenden euro’s pensioen te veel via een constructie die wellicht onwettig is. “Toen ik het ontdekte, viel ik van mijn stoel”, zegt huidig Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS). Wij probeerden met haar te achterhalen hoe dit schandaal zo lang onder de radar kon blijven en vroegen reactie

Lees meer »

“Ontnuchterende wake-upcall” over toekomst van onze planeet: VN-klimaatpanel brengt nieuw rapport uit

Ons klimaat verandert razendsnel en de gevolgen zijn steeds wijdverspreider, overal in de wereld. De gevolgen zijn ook zwaarder dan eerst ingeschat. Dat zegt het VN-klimaatpanel (IPCC) in zijn Syntheserapport, dat alle huidige kennis over het klimaat op onze planeet bundelt. Toch kunnen we als mens nog altijd de impact fel beperken, op voorwaarde dat er heel dringend actie wordt

Lees meer »