Nieuwsfeed

SPOILER! Voor het eerst neemt bekende Vlaming deel aan “De Mol”

Het elfde seizoen van “De Mol” op Play4 is gestart, en traditiegetrouw ging dat ook dit jaar gepaard met een plottwist. Vorige week werden negen van de tien kandidaten voorgesteld, in de eerste aflevering vanavond maakte de laatste deelnemer zich bekend. Dat blijkt niemand minder dan acteur Matteo Simoni (35) te zijn. Daarmee neemt voor het eerst een bekende Vlaming deel aan het succesvolle spelprogramma.

Krantenkoppen in België

IN BEELD. Manifestatie bij omstreden waterreservoir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

Rond een omstreden waterreservoir in aanbouw in Frankrijk is het deze middag tot confrontaties gekomen tussen manifestanten en de ordediensten. In Sainte-Soline, in het departement Deux-Sèvres, waren duizenden mensen samengekomen, ondanks een verbod daarop. De autoriteiten hadden 3.200 gendarmes en agenten gemobiliseerd om de verboden manifestatie te beteugelen. De protesten zijn gericht tegen een project voor waterreservoirs, bedoeld voor de

Lees meer »

Europa kiest voor industrieel nationalisme: te afhankelijk voor grondstoffen

De Europese Commissie wil in de komende jaren meer kritieke grondstoffen uit eigen bodem winnen. Daarmee hoopt ze minder afhankelijk te worden van landen zoals China. Momenteel wordt 98 procent van de zeldzame metalen geproduceerd in China. Europa heeft de grondstoffen nodig om de duurzame energietransitie in te zetten en de klimaatdoelen te halen. Maar voor de ontginning zijn ook

Lees meer »

Mahdi zet CD&V af tegen “roodgele combine”

Voor CD&V-voorzitter Sammy Mahdi is zijn partij na de verkiezingen in 2024 de enige garantie dat elke Vlaming – ook de vergeten Vlaming – “gehoord wordt” en dat “de minachting voor de landelijke gebieden en de buitenwijken van de grootsteden stopt”. In zijn slotspeech op het ‘Respect’-congres in Gent zette Mahdi zijn partij in de markt als enige alternatief voor

Lees meer »

Onze reporter heeft nostalgie naar de lockdown van drie jaar geleden, en dat blijkt niet eens zo uitzonderlijk

Drie jaar geleden scheen de zon, bakten we bananenbrood en sommeerden we onze postbode krom aan puzzels, cocktailglazen en homewear. De allereerste lockdown: een lente om nooit te vergeten. In slechte, maar ook in goede zin. Is het gênant dat ik een drupje nostalgisch ben naar mijn croque-monsieur-machine van 2020? Op therapie bij experts en lotgenoten. “Ik noem nostalgie de

Lees meer »

Van der Poel wint 62 jaar na grootvader Poulidor: “Mijn seizoen is geslaagd, maar ik wil zeker nog een Monument winnen”

Hij was met twijfels uit Tirreno-Adriatico gekomen, maar op de Via Roma mochten die vraagtekens allemaal de prullenmand in. Mathieu van der Poel voegde na twee keer de Ronde van Vlaanderen ook Milaan-Sanremo toe aan zijn palmares, na een machtsexplosie op de Poggio. En dat 62 jaar nadat wijlen grootvader Raymond Poulidor ‘La Primavera’ op zijn naam schreef.

Lees meer »

Zijn de zeven miljoen euro aan te veel betaalde pensioenextra’s definitief verloren? Kamer stapt naar parket

De ‘onwettige’ pensioenbonussen die 5 ex-voorzitters en 8 topambtenaren van de Kamer kregen, zijn moeilijk te recupereren. Dat concluderen twee nieuwe juridische adviezen, én schrijven de huidige topambtenaren in hun rapport. Maar ondanks die pessimistische berichten willen de politici zelf de strijdbijl nog niet begraven: “Het wordt elke dag erger. Alleen de rechtbank kan ons nog redden.”

Lees meer »

“Duizenden euro’s geïnvesteerd, en nu moeten ze plots weg”: handelaars furieus om verbod op ‘slordige’ stoepborden

Slordig volgens de ene, pure reclame vindt de andere. Het verbod op stoepborden en andere ‘innames van het openbaar domein’ zet kwaad bloed in Blankenberge. Enkele handelaars weigeren om hun attributen, die vanaf 1 maart niet langer vergund zijn, binnen te halen. “Dit kost ons 20 procent omzet. En het is hier in de winter al zo doods”, foetert friturist

Lees meer »

TikTok kondigt tijdslimiet van 1 uur aan voor gebruikers onder 18 jaar (maar er zijn achterpoortjes)

Binnen enkele weken zullen TikTok-gebruikers jonger dan 18 jaar niet meer ongestoord kunnen scrollen op de populaire app. Accounts van jonge gebruikers zullen automatisch ingesteld zijn op een schermtijdlimiet van 60 minuten per dag. Als ze toch willen verder kijken, zullen ze een code moeten ingeven. De limiet zou ook aangepast kunnen worden. TikTok kondigt daarmee een opvallend drastische maatregel

Lees meer »

Na kwartier al terug buiten, sociaal overleg bij Delhaize al snel afgelopen: “Wat er gebeurd is, kunnen we niet pikken: we houden de deuren van de winkels toe”

Het overleg tussen de directie en de vakbonden bij Delhaize is dinsdagochtend al snel afgelopen. De directie bleef bij haar standpunt en houdt vast aan het plan om de 128 supermarkten in eigen beheer te verzelfstandigen. Dat hekelden de vakbondsvertegenwoordigers bij het verlaten van de Delhaize-gebouwen in Zellik, zowat een kwartier na de voorziene start van de vergadering.

Lees meer »

Vader (44) die twee dochters vermoordde, voor rechter na klacht ex-vrouw: “Hij sloeg en verkrachtte haar”

Chris Vanhaverbeke (44), de landbouwer die zijn twee kinderen vermoordde in Waardamme, moet zich binnenkort in de rechtbank verantwoorden. Nog niet voor de moord, maar wel voor verkrachting van en slagen en verwondingen aan zijn (ex-)vrouw. Enkel dat laatste lijkt hij ook toe te geven. “Die verkrachting betwisten we met klem”, zegt zijn advocaat. De zaak wordt peanuts in vergelijking

Lees meer »

Viaduct van Vilvoorde ondergaat renovatie die acht jaar zal duren

Het viaduct van Vilvoorde ondergaat vanaf deze zomer een grootschalige renovatie die acht jaar zal duren. In een eerste fase die tot 2026 duurt, zullen de drie rijstroken in elke rijrichting open blijven maar wel versmald worden, en zal de toegestane snelheid verlaagd worden. In een tweede fase, vanaf 2027, wordt er “veel hinder” verwacht.

Lees meer »