Nieuwsfeed

Spurs-coach Conte maakt eigen club en spelers met grond gelijk: “Het zijn egoïsten. Ze zijn het hier gewend om niets te winnen”

Straffe taal. Tottenham-coach Antonio Conte heeft zijn eigen ploeg met de grond gelijk gemaakt nadat zijn ploeg in de strijd om een ticket voor de Champions League punten liet liggen bij hekkensluiter Southampton (3-3). “Ze zijn er hier gewend aan geraakt om niets te winnen.”

Krantenkoppen in België

Van faal- en vliegangst tot hypochondrie: psychologe beantwoordt lezersvragen over angststoornissen

Iedereen voelt weleens angst. Voor ziekte, spinnen, een presentatie of examen… onze schrikbeelden nemen tal van vormen aan. Maar wat als angst je leven gaat beheersen? Barbara Depreeuw, klinisch psycholoog en gedragstherapeut bij het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel, beantwoordt 16 concrete vragen van lezers over hun fobie. “In de oertijd was angst zinvol, maar nu is het in de

Lees meer »

ASSISEN. “Bastaard! Je zal branden in de hel”

“Het was niet echt aangenaam.” Onderzoeksrechter Joris Raskin – strak in een pak met krijtstreep – is een man van het lichte understatement. Zijn inschatting sloeg op de wedersamenstelling van de steekpartij die het leven kostte aan Massimo De Luca. Wedersamenstelling die een voorsmaakje was van het bijzonder tumultueus proces dat momenteel loopt in Tongeren.

Lees meer »

Marie (10) knipt 32 centimeter van haar paardenstaart als cadeau voor mama Lien (37), die herstelt van borstkanker: “Veel beter dan een tekening, toch?”

Haar hele jonge leventje had Marie Vannieuwenborg (10) uit Kuurne gespaard voor haar lange paardenstaart, maar deze week ging de schaar er toch in. 32 centimeter werd er afgeknipt, zodat Think Pink er een pruik kan van laten maken voor ‘andere zieke mama’s’. Haar eigen mama, Lien Huysentruyt (37), is net hersteld van borstkanker. “Ik wilde haar graag een cadeautje

Lees meer »

Italië legt Duits reddingsschip aan ketting

De Italiaanse autoriteiten hebben het Duitse reddingsschip Louise Michel in de haven van Lampedusa tijdelijk aan de ketting gelegd. Dat gebeurde nadat de bemanning 180 migranten aan land had gebracht bij vier reddingsmissies op de Middellandse Zee.

Lees meer »

REALITYCHECK. Heel wat nieuws over ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ en ‘Big Brother’-kandidate Charlotte blikt terug op haar deelname

‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.

Lees meer »

Loreen keert als topfavoriet terug op Songfestival, nóg meer concurrentie voor de Belgische inzending: “Ze voorspellen niet veel goeds”

Loreen is in mei de Zweedse afgevaardigde voor het Eurovisie Songfestival in Liverpool. De zangeres werd zaterdagavond met overmacht verkozen tot winnaar van het Zweedse nationale songfestival. Daarmee zijn nu alle kandidaten voor de liedjeswedstrijd bekend. Straffe concurrentie voor onze Belgische inzending, die het niet bepaald goed doet bij de bookmakers.

Lees meer »

Blijft defensieminister Dedonder (PS) TikTok gebruiken ondanks waarschuwingen van haar eigen cyberbaas? “Beetje serieus blijven”

Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) blijft TikTok gebruiken ondanks de waarschuwing van de cyberbaas van de Belgische Defensie voor de gevaren van de Chinese app. “Een beetje serieus blijven”, reageert ze op Twitter. Volgens Dedonder zijn alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen, maar toch blijven N-VA en Open Vld kritisch. “Onverstandig”, klinkt het daar.

Lees meer »

Chris (62) raakte een groot deel van zijn pensioen kwijt door een scheiding: “Van 500 euro per maand kan niemand rondkomen”

Apotheker Chris Bulteel (62) uit Tienen heeft volgens MyPension recht op een wettelijk pensioen van… 502 euro. Dat is het gevolg van zijn jarenlange statuut als meewerkende echtgenoot in combinatie met een scheiding en tweede huwelijk. Hoe komt het dat je pensioenrechten kan kwijtspelen bij een scheiding?En wat als je later hertrouwt? Pensioenexperte Ria Janvier (UAntwerpen) analyseert het verhaal van

Lees meer »

De jonge geradicaliseerde mannen met “woeste plannen”, dit is wat we weten over het aanslagcomplot: “Ze wilden overheidsinstanties aanvallen met vuurwapens”

Een combinatie van succesvolle opvolging en tijdig ingrijpen. Zo beschrijven bronnen de politieactie die maandag doorheen het land plaatsvond. Acht personen werden opgepakt in het kader van mogelijk terroristische aanslagen. Het gaat over een groep moslimextremisten met een verleden: sommigen werden gevolgd door Staatsveiligheid, waren amper 17 jaar toen ze hun eerste aanslag planden en dweepten met Islamitische Staat. Dit

Lees meer »