Nieuwsfeed

Staatssecretaris de Moor wil asielzoekers een job in de zorg geven

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) bekijkt samen met thuiszorgorganisatie Familiehulp hoe meer asielzoekers begeleid kunnen worden naar een job in de zorgsector. Dat heeft ze zondag gezegd tijdens een bezoek bij Familiehulp in Gent, naar aanleiding van de Dag van de Zorg.

Krantenkoppen in België

Speculatie na mysterieuze explosies in bezette stad Marioepol: heeft Oekraïne nu al nieuwe Amerikaanse langeafstandsraketten in handen?

Meerdere mysterieuze explosies in de door de Russen bezette Oekraïense stad Marioepol, waar al een hele tijd niet meer wordt gevochten, doen een belangrijke vraag rijzen: heeft Oekraïne veel vroeger dan verwacht nieuwe Amerikaanse langeafstandsraketten in handen gekregen? Of met welke andere wapensystemen bereikt het Oekraïense leger nu dan plots ‘het onbereikbare’?

Lees meer »

Na de Griekse treinramp: kan zo’n ongeluk ook hier gebeuren?

In Griekenland reden twee treinen frontaal op elkaar in, waarschijnlijk lag een menselijke fout aan de basis. Maar is zo’n ongeval ook bij ons mogelijk? We vroegen het aan spoorwegbeheerder Infrabel. “Na de treinramp in Buizingen is er een versnelling ingezet bij de uitrol van de veiligheidssystemen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.

Lees meer »