Nieuwsfeed

Terugblik 3 jaar na de eerste lockdown: “Heel wat grondrechten geschonden, het evenwicht was zoek”

Tijdens de coronacrisis zijn volgens de Liga voor de Mensenrechten regelmatig onze grondrechten geschonden. "Het evenwicht was zoek", zegt Kati Verstrepen van de Liga voor de Mensenrechten in "De zevende dag". De pandemiewet heeft veel te lang op zich laten wachten en een breder parlementair debat was beter geweest voor het draagvlak van de maatregelen.

Krantenkoppen in België

‘Everything Everywhere All at Once’ gróte winnaar, Brendon Fraser verrast: alles wat je moet weten over de Oscarshow van 2023

Vannacht werden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. ‘Everything, Everywhere, All At Once’ bleek de grote winnaar van de avond, met zeven beeldjes, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, en Beste Actrice. ‘All Quiet On The Western Front’ volgt op een afstandje, met ‘slechts’ vier van de 9 nominaties op zak. Geen

Lees meer »

11 EU-lidstaten willen nucleaire samenwerking versterken

In de marge van een informele bijeenkomst van de Europese energieministers in Stockholm hebben elf lidstaten dinsdag aangekondigd dat ze nauwer willen samenwerken om nucleaire energieprojecten te ontwikkelen. Ze bestempelen kernenergie als een belangrijke hefboom voor de decarbonisatie van de economie en de vrijwaring van energiebevoorrading.

Lees meer »

Pantoffel gevonden tijdens zoekactie naar vermiste Emilia (75)

In de zoektocht naar de vermiste Emilietta ‘Emilia’ Chini uit Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) is er zondagnamiddag een pantoffel gevonden, die volgens de kinderen aan de vrouw toebehoort. Een bepaald stuk bos is voorlopig voor iedereen afgesloten, totdat speurhondengeleiders van de federale politie ter plaatse zijn om met de honden het gebied minutieus uit te kammen.

Lees meer »

N-VA wil elke kiezer twee stemmen geven

N-VA wil bij de parlementsverkiezing elke Vlaming twee stemmen geven: één voor een lokale politicus en één voor een grote naam. Dat is een van de voorstellen waarmee de partij naar haar congres in het weekend van 13 mei trekt.

Lees meer »

Er zit al een luchtje aan Lula’s regering

Tien weken na zijn aantreden wordt duidelijk hoe slap het koord is waarop de Braziliaanse president Lula da Silva danst. Van dubieuze praktijken bij zijn ministers tot de nakende terugkeer van oud-president Jair Bolsonaro: het linkse staatshoofd wordt weinig bespaard.

Lees meer »

Staking bij Delhaize is zegen voor voedselbanken

De stakingen bij winkels van supermarktketen Delhaize blijken goed nieuws te zijn voor de voedselbanken. Het personeel heeft het werk neergelegd uit onvrede met de beslissing om alle winkels van Delhaize in eigen beheer te verzelfstandigen. Er zijn geen klanten die komen kopen, dus gaan de producten naar voedselpakketten.

Lees meer »

Oekraïense Arina (16) al meer dan een jaar spoorloos en ze is lang niet de enige: “Plots zag ik mijn buurjongen in een parade voor Poetin”

De 16-jarige Arina Yatsiuk uit Oekraïne is al meer dan een jaar vermist. Ze verdween nadat ze met haar gezin op de vlucht was geslagen en de Russische troepen hen onderschepten. Vermoedelijk namen zij het meisje mee naar Rusland, zoals veel andere kinderen die de Russische overheid zegt te “redden”. Ook op Poetins parade na één jaar oorlog herkenden verschillende

Lees meer »

Moet boerderij van Mathieu, Greet en Niels sluiten door stikstofdossier? “Minister Demir wil haar goesting. Op de kap van mensen zoals wij”

En de boer, hij ploegde voort. Maar vooral wacht hij nu met een bang hart op de uitkomst van het stikstofoverleg in de Vlaamse regering. Als er niks verandert, moeten Mathieu Alaerts (59) en zijn vrouw Greet Jordens (58) hun boerderij in 2025 sluiten. “Ons levenswerk”, zegt Mathieu. “En de toekomst van onze Niels (33).” Dan staan ook de 220

Lees meer »

Elf EU-lidstaten willen nucleaire samenwerking versterken

In de marge van een informele bijeenkomst van de Europese energieministers in Stockholm hebben 11 lidstaten dinsdag aangekondigd dat ze nauwer willen samenwerken om nucleaire energieprojecten te ontwikkelen. Ze bestempelen kernenergie als een belangrijke hefboom voor de decarbonisatie van de economie en de vrijwaring van energiebevoorrading.

Lees meer »

Benzine woensdag duurder

De maximumprijs van benzine gaat woensdag omhoog. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt dan maximaal 1,801 euro per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie dinsdag. Het gaat om een toename met 3,1 cent per liter.

Lees meer »

RECENSIE. Breekbaar, grofgebekt en met de nodige zelfspot: Lewis Capaldi lijmt 18.000 gebroken harten in het Sportpaleis

Loepzuiver én met een lach en een traan. Lewis Capaldi (26) palmde donderdagavond zonder moeite alle 18.000 harten van het uitverkocht Sportpaleis in. Het was de eerste keer dat de Britse singer-songwriter voor zo’n groot publiek stond, al was daar niets van te merken. Met dank aan zijn emotionele teksten, gretig gebruik van scheldwoorden en typische droge humor.

Lees meer »

Outsider kan tweepartijensysteem in Nigeria opbreken

Bij de Nigeriaanse presidentsverkiezingen gaat het traditioneel tussen de kandidaten van de twee grootste partijen, maar bij de verkiezingen van zaterdag moeit met Peter Obi een derde hond zich in het kegelspel. Het wordt afwachten hoe moeilijk Obi het de twee gevestigde kandidaten kan maken, maar in de peilingen ligt hij alvast voorop. Op de achtergrond van de campagne in

Lees meer »