Nieuwsfeed

UBS krikt bod op Credit Suisse op tot ruim 2 miljard dollar

18:21 Na slopende onderhandelingen toont de Zwitserse reus UBS zich bereid om het overnamebod op haar noodlijdende landgenoot en aartsrivaal Credit Suisse te verdubbelen tot 2 miljard dollar.

Krantenkoppen in België

Oppositie Gent vraagt dat ook stadsbestuur pendelfiets inlevert: “Iedereen gelijk voor de wet”  

In Gent vraagt PVDA-gemeenteraadslid Tom De Meester dat ook de gemeenteraadsleden hun pendelfiets, als ze die hebben, inleveren. Vanaf 1 april start immers een overgangsperiode waarbij het stadspersoneel gratis pendelfietsen moet teruggeven. De stad schrapt het voordeel om bijna 1 miljoen euro te besparen. "Het is aan het bestuur om zelf het goede voorbeeld te geven", zegt De Meester.

Lees meer »

Vandenbroucke: “Elk net moet erkende borstkliniek hebben”

Het is een verplichting dat er in elk net een erkende borstkliniek aanwezig is, dus ook in de provincie Luxemburg. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) onderstreept in de Kamer. Het opstellen van een behandelplan voor borstkanker en eventuele chirurgie zullen binnenkort enkel nog terugbetaald worden als ze binnen een van de 72 erkende borstklinieken plaatsvinden.

Lees meer »

‘John Wick 4’ opent met beste cijfers van de reeks

Het vierde deel in de succesvolle filmreeks John Wick stevent af op een recordopening. ‘John Wick Chapter 4′ heeft op vrijdag in de Amerikaanse bioscopen al 30 miljoen dollar (27,8 miljoen euro) opgeleverd. Dat is volgens Amerikaanse media evenveel als het tweede deel in het hele openingsweekend opleverde.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. De maandenlan­ge revalida­tie van Tiesj Benoot: “Ik ga iets raars zeggen, maar we hebben heel veel gelachen”

In het najaar twijfelde hij nog of hij ooit nog renner zou worden. Ondertussen heeft hij Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen en is hij straks ook kopman in de Strade Bianche. Zeven maanden na zijn botsing op training blijkt Tiesj Benoot (28) “een completere atleet” dan ooit. Het verhaal van een lange en saaie revalidatie met een gelukkige afloop, en een kapbeurt voor

Lees meer »

Jongeman (21) crasht met BMW na achtervolging van 70 kilometer en pleegt vluchtmisdrijf: dader gevat dankzij speurhond en helikopter

Tijdens een achtervolging is in de nacht van donderdag op vrijdag in het Nederlandse Goes een 21-jarige bestuurder gecrasht met een BMW die eerder werd gestolen in Lokeren, zo’n 70 kilometer verderop. De chauffeur probeerde het na het ongeval te vluchten, maar werd met behulp van een helikopter en speurhond alsnog gevat door de Nederlands politie. De man werd aangehouden

Lees meer »

Meisjes en vrouwen blijven uitgesloten van onderwijs in Afghanistan

Heel wat scholen en universiteiten in Afghanistan openen maandag weer de deuren na de wintervakantie, maar ze blijven ontoegankelijk voor meisjes en vrouwen. Dat verklaarde de bijzondere EU-gezant voor Afghanistan, Tomas Niklasson, zondag op een persconferentie. Hij had de voorbije dagen een ontmoeting met verantwoordelijken van de taliban, maar daar werden geen toezeggingen gedaan.

Lees meer »