Nieuwsfeed

Ultraloper Karel Sabbe terug thuis na zenuwslopende Barkley Marathons: “Naar het werk lopen zit er even niet in”

Zondagmiddag werd Barkley Marathons-finisher Karel Sabbe warm onthaald door vrienden en familie in Vichte, nadat hij twee uur eerder in Zaventem weer voet op Belgische bodem had gezet. De ultraloper genoot van het weerzien en verlangde stiekem al naar zijn eigen bed. Maandag start de tandarts opnieuw zijn dagelijkse routine, al zit van Anzegem naar de praktijk in Ronse lopen er voorlopig even niet in.

Krantenkoppen in België

Vrouwen met borstkanker lopen in sommige ziekenhuizen 44% meer risico om te sterven: naar welk ziekenhuis ga je het best?

Je overlevingskans als borstkankerpatiënt hangt in ons land af van… het ziekenhuis waar je terechtkomt. “Duizenden vrouwen per jaar krijgen zo niet de beste zorg”, zegt Roos Leroy van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg. Kom op tegen Kanker dringt aan op transparantie, minister van Volksgezondheid Vandenbroucke (Vooruit) kondigt maatregelen aan, “maar dat kost tijd”. Waar kan je intussen op

Lees meer »

Ruzie aan het front: Russische troepen liggen met elkaar in de clinch over strijd om Bachmoet

Ondanks de trage terreinwinst van Rusland aan Bachmoet, rommelt het aan het front. De voorbije dagen doken opvallend veel boodschappen van Russische militairen op, waarbij de verschillende fracties elkaar bekritiseren en zelfs uitschelden. De rode draad: niemand wil bij het slotoffensief om het stadje de voorhoede vormen. Zelfs de Wagner-groep niet, die “een tactische pauze” heeft ingevoerd.

Lees meer »

‘Het Verhaal van Vlaanderen’ van Tadej Pogacar, Tourwinnaar die de smaak te pakken kreeg op de Oude Kwaremont: “Voor hem is ‘t hier één grote speeltuin”

Zijn ogen blinken als de Ronde ter sprake komt – niet die van Frankrijk, wel die van bij ons. Tadej Pogacar haalt de komende tien dagen zijn koershart op. Eerst in Harelbeke en daarna van de Grote Markt in Brugge tot aan de Minderbroederstraat in Oudenaarde. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ toegespitst op een 24-jarige Sloveen.

Lees meer »

Amper kwart van personen met een handicap heeft werk

Overheden en bedrijven moeten meer inspanningen leveren om de drempels tot de arbeidsmarkt voor personen met een handicap te verlagen. Dat zegt de Nationale Hoge Raad Personen met een Handicap (NHRPH) in een vandaag gepubliceerde positienota. “Slechts 23 procent van de personen met een handicap werkt”, luidt het.

Lees meer »