Nieuwsfeed

Union gaat op elan door tegen KV Mechelen en nadert tot op drie punten van leider Genk

Union verteerde de switch van de Europese stunt naar de Belgische competitie prima. De Brusselse club klopte KV Mechelen met 2-1, kroont zich van de topvier tot de winnaar van het weekend, én is officieel verzekerd van de Champions Play-offs. De kloof met leider Genk bedraagt nog amper drie punten.

Krantenkoppen in België

Stevie Wonder (72) test app voor blinden van drie Antwerpse vrienden uit in Californië: “‘Amazing’, zei hij”

Het vergde enige lef, maar de drie Antwerpse vrienden Willem (26), Vincent (27) en Michiel (26) konden Stevie Wonder verleiden om hun app OKO uit te testen op een beurs voor blinden en slechtzienden in Californië. OKO, dat via beeld, geluid en trillingen aangeeft wanneer het verkeerslicht rood of groen is, viel bij de Amerikaanse R&B-legende schijnbaar in de smaak:

Lees meer »

Blijft een woning in de randgemeenten nog betaalbaar? “Hier betaal je vandaag zelfs 51% meer dan een jaar geleden”

De vastgoedprijzen in de vijf Vlaamse provinciesteden stijgen een stuk sneller dan elders. En vaak gaat het in de randgemeenten nog harder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van notaris.be. Wat maakt die randgemeenten zo aantrekkelijk? En hoeveel meer betaal je precies in vergelijking met een jaar geleden? notaris.be Bart van Opstal maakt een overzicht: “Prijsstijgingen van 15 procent zijn niet

Lees meer »

Autokeuringsstations moeten zelfs sluiten door enorme drukte: “Maar soms ben je op een kwartier buiten”

Op twee dagen tijd moesten twee autokeuringsstations vroegtijdig sluiten, omdat wachttijden opliepen tot drie uur lang. Het voorjaar is altijd een drukke periode voor de autokeuring, maar nu lijkt het nog drukker dan anders. “Mensen rijden langer met een oudere auto rond, waarmee ze vaker naar de keuring moeten”, zegt Sofie Vanhout, de woordvoerster van GOCA Vlaanderen, het expertisecentrum voor

Lees meer »

Centrale banken komen met extra leenmogelijkheden voor banken

De Europese Centrale Bank (ECB), de Federal Reserve en vier andere centrale banken zorgen de komende tijd voor extra leenmogelijkheden voor banken. Daarmee willen ze zorgen dat die banken over voldoende geld beschikken als klanten in economisch onzekere tijden meer geld willen opnemen. De stap, die enkele uren na de overname van het geplaagde Credit Suisse door UBS werd aangekondigd,

Lees meer »

Met welke renovaties maak je het grootste verschil? “Besparingspotentieel tot wel 1.800 euro per jaar met deze ingreep”

Ondanks de hoge energieprijzen sloegen we niet massaal aan het renoveren om onze woningen energiezuiniger te maken. Voor veel eigenaars is zo’n renovatie te duur, blijkt uit een analyse van de UGent. Maar de ene maatregel is al goedkoper dan de andere en biedt sneller rendement. Expert Maarten De Groote (VITO) zet op een rijtje hoeveel de energiebesparende investeringen met

Lees meer »

Energieverbinding tussen België en Denemarken loopt 3 jaar vertraging op

De verbinding tussen de Belgische en Deense energie-eilanden zal vertraging oplopen. Voorspellingen van de Deense autoriteiten geven aan dat die verbinding in 2033 zal afgerond zijn in plaats van in 2030. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) plant niettemin een onderhoud met haar Deense collega om die termijn in te korten, zo bleek vandaag uit haar antwoord op

Lees meer »

PORTRET. Pas op zijn 18de belandde hij vanuit Georgië in ons land en sprak hij geen woord Nederlands. Vandaag is hij tweesterrenchef. Wie is Karen Torosyan?

Zelden een kok zo geëmotioneerd twee Michelinsterren zien ontvangen. Het leven van Karen Torosyan – dit jaar 43 – leest dan ook als een sprookje. Omdat zijn ouders op zoek gingen naar een beter leven, belandde hij op zijn 18de vanuit Georgië in ons land. Zonder één woord Frans of Nederlands in zijn bagage. En dus begon hij als afwasser

Lees meer »

Canadese tiener doodt twee agenten nadat hij zijn eigen moeder neerschiet

Een 16-jarige tiener in Canada heeft zijn moeder neergeschoten en vervolgens twee politieagenten vermoord. Daarna beroofde hij ook zichzelf van het leven. De moeder werd met levensbedreigende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Hoofdinspecteur Dale McFee identificeerde de overleden agenten als Travis Jordan (35) die acht jaar bij het korps van Edmonton werkte, en Brett Ryan (30) die al vijf jaar

Lees meer »

Na zelfdoding journalist: redactieraad zegt vertrouwen in RTBF-directie op

De redactieraad (SJD) van de Franstalige publieke omroep RTBF heeft haar vertrouwen in het management verloren, blijkt woensdag uit een stemming. De algemene vergadering, uitgebreid met alle nieuwsberoepen, heeft zich unaniem (met vier onthoudingen) uitgesproken over “de noodzaak om onmiddellijk een procedure op te starten om een audit van de werking van RTBF uit te voeren”. Dat meldt de redactieraad

Lees meer »

Nederlandse Danny Dorland was irritante Freek in ‘Familie’: “Mijn droom? De Nederlandse James Bond worden”

Eindelijk rust! In ‘Familie’ hebben ze afscheid ge-nomen van Freek, het Hollandse ettertje dat de sfeer op het studentenkot van Louise en Jelle helemaal verziekte. Danny Dorland (27), ook bekend uit ‘#LikeMe’, blikt met plezier terug op zijn opvallende rol in de VTM-soap, ook al leverde hem dat online commentaren als ‘grote bek’ en ‘irritante kerel’ op. En moest hij

Lees meer »