Nieuwsfeed

Vader Adrie van der Poel beleefde het gloriemoment van zoon Mathieu thuis… in flitsen: “Eén van zijn sterkste nummertjes ooit”

Thuis. Geen stress aan zijn lijf. In “flitskes”, zoals hij het zelf noemt. Zo zag Adrie van der Poel, 62 jaar na ‘papy’ Raymond Poulidor, ook zijn ‘Matje’ Milaan-Sanremo winnen. 1.350 kilometer ver verwijderd van het historische moment. Maar daarom niet minder trots. “Je kan je niet voorstellen wat het is om je eigen zoon daar zo te zien rijden.”

Krantenkoppen in België

Waar haar ouders altijd mee hebben geworsteld, doet Elisabeth wel vlekkeloos: “Ze is een zegen voor de monarchie”

“Taak volbracht.” Dat is wat royaltykenners eensluidend dachten na het eerste solo-interview van prinses Elisabeth in Egypte. Want met dit interview doorbreekt de prinses het beeld dat al jaren heerst over ons Belgisch koningshuis: ze spreken stuntelig Nederlands. De prinses daarentegen volbracht haar interview in voortreffelijke taal. “Ze doet het zelfs veel beter dan Filip en Mathilde”, zijn royaltykenners het

Lees meer »

Was schermgezicht partijdig of is er sprake van politieke beïnvloeding? Hoe één tweet de BBC in een crisis stortte

Eén tweet heeft de Britse openbare omroep in een diepe crisis gestort. Schermgezicht én voetbalheld Gary Lineker (62) bekritiseerde het asielbeleid en werd op non-actief geplaatst. Een flagrante overtreding van de regels van de BBC, aldus de directie. Wat volgde, was een ongeziene golf van verontwaardiging en steunbetuigingen. “De imagoschade voor de BBC is immens”, zegt Engeland-kenner Lieven Buysse (KU

Lees meer »

Lisa Marie Presley werd door haar vader op handen gedragen: “Zijn cadeau voor haar zesde verjaardag? Een diamanten ring”

“Verdriet stopt nooit”, heeft Lisa Marie Presley ooit gezegd. Het tekende haar leven. Als jong meisje moest ze al afscheid nemen van haar vader, haar zoon pleegde zelfmoord en ze kreeg een aantal moeilijke relaties te verwerken. Uiteindelijk kon haar hart het niet meer aan. De oogappel van Elvis stierf onlangs op 54-jarige leeftijd. Een portret van een vrouw die

Lees meer »

Ook Brussels Parlement blokkeert TikTok

Wie op TikTok wil, zal dat voortaan niet meer kunnen in het Brussels Parlement. Het heeft vandaag namelijk beslist om de toegang tot de app te blokkeren op alle datanetwerken die beheerd worden door de diensten van het Parlement, met inbegrip van het wifinetwerk dat toegankelijk is voor bezoekers. De beslissing geldt voor zes maanden en zal bij het begin

Lees meer »