Nieuwsfeed

Van je matras en gordijnen tot de wc-muur: twee schoonmaakexperts geven advies voor de moeilijkste klussen van de lenteschoonmaak

Raak jij ook het overzicht kwijt zodra je aan de lenteschoonmaak moet beginnen? “Start met deze tien bacteriehaarden te reinigen en je komt al een heel eind”, tippen schoonmaakgoeroes Marja Middeldorp en Diet Groothuis. Van je oven en matrassen tot zeepbakjes en je wc-muur: met hun advies krijg je zelfs het moeilijkste plekje in huis schoon.

Krantenkoppen in België

ChatGPT interviewt Lieven Scheire: “Als je over tien jaar kanker krijgt, krijg je een behandeling met toepassingen die zonder AI niet zouden hebben bestaan”

Het is verwonderlijk: een nerd die als een rockster langs uitverkochte concertzalen door Vlaanderen en Nederland tourt met een show over software. Maar het zinkt in het niets met wat we volgens Lieven Scheire (41) dankzij die artificiële intelligentie nog allemaal gaan zien. “Dat AI minstens even ingrijpend zal zijn als de internetrevolutie destijds, daar ben ik zeker van. Maar

Lees meer »

LIVE EK INDOOR. Zinderende 800 meter in de maak: zowel Thiam, nog steeds aan de leiding, als Sulek mogen nog dromen van wereldrecord

Nafi Thiam en Noor Vidts werken vandaag op het EK indooratletiek in Istanboel hun hele vijfkamp af en hopen Team Belgium de eerste medailles te schenken. Thiam staat na de voorlaatste discipline – het verspringen – stevig aan de leiding én heeft nog zicht op het wereldrecord. Daarvoor moet ze vanavond op de afsluitende 800m wel een persoonlijk record vestigen.

Lees meer »

Nieuwe staatsbons zijn populairste sinds Leterme-bon

De opbrengst van de nieuwe staatsbons staat na drie dagen op ruim 77,8 miljoen euro. Daarmee is het de populairste uitgifte sinds de zogenoemde Leterme-staatsbon eind 2011, die goed was voor 5,7 miljard euro. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Federaal Agentschap van de Schuld.

Lees meer »

Duizenden mensen betogen tegen hoge gasprijzen in Moldavië

In de voormalige Sovjetrepubliek Moldavië zijn zondag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de pro-Europese regering en tegen de hoge gasprijzen. Media in de hoofdstad Chisinau maakten zondag melding van vechtpartijen tussen demonstranten en politie. Volgens de politie zijn er meer dan 50 arrestaties verricht.

Lees meer »

Ook Simon Mignolet (35) stopt als Rode Duivel

Simon Mignolet (35) kondigt eerstdaags zijn afscheid aan bij de Rode Duivels. De doelman van Club Brugge verzamelde 35 caps en was er bij op drie WK’s (2014, 2018 en 2022) en twee EK’s (2016 en 2020). Na Eden Hazard en Toby Alderweireld is hij de derde die afzwaait sinds het WK in Qatar.

Lees meer »

Wladimir Klitschko bestuurt Leopard 2-tank en post beelden op sociale media: “Bedankt voor deze ‘katachtige’, Duitsland!”

De Oekraïner Wladimir Klitschko (46) heeft op Facebook een video gepost waarin hij zelf een Leopard 2-tank bestuurt. Daarbij bedankt hij ook Duitsland voor de levering van de tanks. “Ik had een jaar geleden nooit gedacht dat ik deze ‘katachtige’ zou besturen. Bedankt Duitsland en bedankt aan de vrije wereld, voor alles wat u voor ons als Oekraïners doet.”

Lees meer »

Eenmalige uitgave Joepie al meer dan 30.000 verkocht

De eenmalige terugkeer van het populaire jongerenmagazine Joepie is een groot succes. Op een week tijd zijn al meer dan 30.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De speciale Joepie is een initiatief van HLN ten voordele van de 200 jongerenorganisaties die verbonden zijn met JEZ! Het magazine, met Pommelien Thijs op de cover, is nog tot eind maart te koop

Lees meer »

Siegfried Bracke reageert voor het eerst op heisa rond “onwettige” pensioenextra’s: “Ik zit ruim 1.000 euro onder het maximum”

Siegfried Bracke heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op het nieuws van de “onwettige” pensioenextra’s die hij als voormalig Kamervoorzitter voor N-VA jarenlang zou hebben ontvangen. “Ik maak me geen illusies. Winnen doe je hier nooit”, zo schrijft hij in een lange column op opiniewebsite Doorbraak.be, waarin hij ook erg scherp is voor zijn eigen partij.

Lees meer »

“Plots liep Spielberg op ons af. ‘Zijn jullie de mannen van ‘Bullhead’?”: Michaël R. Roskam en Dominique Deruddere plaveiden de weg voor ‘Close’

Elke stem telt, en dus ook die van filmmakers Michaël R. Roskam (50) en Dominique Deruddere (65). Stonden zij jaren geleden in dezelfde schoenen als Lukas Dhont (31), zijn ze vandaag lid van de Academy en mochten ze dus stémmen op de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’. Ze vertellen welk advies ze hun collega-regisseur zouden geven en dissen verhalen op

Lees meer »