Nieuwsfeed

Vermiste Amerikaan (26) na maand dood teruggevonden op amper 120 meter vanwaar hij verdween

In de Verenigde Staten is de zoektocht naar een vermiste 26-jarige man na een maand afgesloten met droevig nieuws, na de vondst van het levenloze lichaam van de man op amper 120 meter van de locatie waar hij voor het laatst gezien werd.

Krantenkoppen in België

Nog 94 Oekraïense kinderen wonen bij Belgische pleeggezinnen

Sinds de Russische invasie hebben 184 Oekraïense jongeren en kinderen, die zonder volwassen begeleiding op de vlucht sloegen, onderdak gevonden bij een Belgisch pleeggezin. Ondertussen keerde bijna de helft terug naar huis of kon bij familie terecht, maar 94 minderjarigen verblijven nog in de pleegzorg, zo meldt het Agentschap Opgroeien.

Lees meer »

Donald Trump verkoopt bloemlezing van correspondentie met beroemdheden: “Mooie, echt prachtige brieven”

Met de brievenbloemlezing ‘Letters to Trump’ voegt de Amerikaanse oud-president Donald Trump een nieuw item toe aan zijn merchandising-aanbod. Fans kunnen in de bloemlezing 150 brieven lezen van onder meer de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, oud-president Richard Nixon, en Hillary Clinton. De brieven worden elke keer begeleid door commentaar van de vastgoedmagnaat. Het boek zal 99 dollar kosten voor een

Lees meer »

“Coming for a messy night?” Amsterdam is Britse overlasttoeristen beu en ontmoedigt ze met “Stay away”-filmpjes

Amsterdam heeft online filmpjes gelanceerd om toeristen die overlast veroorzaken, te ontmoedigen. De populaire Nederlandse hoofdstad richt zich in eerste instantie tot losbandige Britse mannen tussen 18 en 35 jaar. De "Stay away"-campagne laat de gevolgen zien van overlast en overmatig alcohol- en drugsgebruik: een boete, strafblad, ziekenhuisopname en gezondheidsschade.

Lees meer »

‘Ook voor de groepsfoto laat CD&V op zich wachten’

Na de persconferentie over het stikstofakkoord poseerden de topministers voor een groepsfoto. Toen Hilde Crevits en Jo Brouns op zich lieten wachten, grapte onder meer viceminister-president Bart Somers (Open VLD), ‘dat ze weer moesten wachten op de CD&V’. Na weken van diepe crisis is de Vlaamse regering opgelucht dat ze tot een akkoord zijn gekomen. 

Lees meer »

INTERVIEW. Tessa Wullaert is op haar 30ste verjaardag nog lang niet klaar met voetballen: “Ik blijf spelen zolang ik ervan kan leven”

Natuurlijk wordt ze graag in de bloemen gezet. Winnaars worden graag gevierd. Toch triggert het meteen ook haar cassante kant. “Mathi (haar partner, red.) weet dat hij mij geen bloemen moet geven. Ik laat die toch maar doodgaan.” Daar sta je dan in een bloemenwinkel in Sittard. Voilà, Tessa Wullaert. Zondag 30 jaar jong en na dit seizoen 11 jaar

Lees meer »

Iftar voor lgbti-moslims in Antwerpen afgelast na bedreigingen

Queer Iftar, een evenement voor moslims uit de lgbti-community dat op 31 maart had moeten plaatsvinden in de Antwerpse concertzaal De Roma, gaat niet door. De concertzaal laat via sociale media weten dat die beslissing werd genomen uit veiligheidsoverwegingen. Minister Somers bekijkt of het evenement alsnog kan plaatsvinden.

Lees meer »