Nieuwsfeed

Wanneer een heel stadion de naam van de rivaliserende coach scandeert: zó groot is Vincent Kompany nog in Manchester

“Here’s to you Vincent Kompany, City loves you more than you will know.” De terugkeer van de Prins was er één door de grote poort. Wees gerust: Kompany is er nóg groter dan zijn standbeeld doet vermoeden. In Manchester doen ze aan monumentenzorg, en wij waren getuige op de eerste rij.

Krantenkoppen in België

Vorige maand nog een tekort van bijna 33 miljard: waarom Vivaldi de slechtste begroting van Europa vanaf donderdag moet proberen op te lappen

De pensioenen en de fiscale hervorming zijn voer voor na de paasvakantie, maar tegen eind deze maand moet de federale regering niet alleen een deal met Engie op zak hebben, maar ook de begrotingscontrole hebben afgerond. Met de slechtste begroting van heel Europa op het palmares begint premier Alexander De Croo (Open VLD) maar beter te werken aan een kleiner

Lees meer »

Humza Yousaf volgt Nicola Strugeon op als premier van Schotland

In Schotland is Humza Yousaf verkozen als nieuwe partijleider van de Scottish National Party. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid Nicola Sturgeon opvolgen als premier van Schotland. Hij wordt de eerste Schotse premier van kleur én de eerste premier in West-Europa die moslim is. Yousaf zou Sturgeons beleid voortzetten en pleit zoals zijn voorganger voor de onafhankelijkheid van Schotland.

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Olivier (42) sterft na noodlottige val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandonatie”

Hij was een levensgenieter pur sang. Maar een noodlottige val van een trap maakte vroegtijdig een einde aan het leven van Olivier Steurbaut (42) uit Lievegem. “Het is onwezenlijk. Toen we hoorden dat hij zes uur onderaan die trap had gelegen met een lichaamstemperatuur van 33 graden, wisten we dat we hem kwijt waren”, getuigen zijn ouders, die 13 jaar

Lees meer »

Katholieke Kerk Portugal vraagt duizenden misbruikslachtoffers om vergeving

De Portugese Katholieke Kerk heeft slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken vrijdag om vergeving gevraagd, na de publicatie van een onafhankelijk rapport dat de omvang van de misdrijven uiteenzette. Het vernietigende rapport over seksueel misbruik van kinderen dat vorige maand verscheen, meldde dat geestelijken sinds 1950 bijna 5.000 kinderen hadden misbruikt.

Lees meer »

Is het slim om nog te beleggen wanneer je met pensioen bent? “Als je 10.000 euro ter beschikking hebt, beleg je beter niet in individuele aandelen”

Met je portemonnee de (grillige) beurs trotseren verloopt nooit zonder risico. Jonge mensen genieten doorgaans nog van een lange beleggingshorizon en kunnen zo eventuele crashes vaak weer rechttrekken. Als gepensioneerde bevind je je veel minder in die luxepositie. Is het dan wel verstandig om ook na je carrière te blijven beleggen? En wat is een ideale verdeelsleutel om zonder (geld)zorgen

Lees meer »

KIJK. Strijd om Bachmoet blijft duren: veldhospitaal verzorgt Oekraïense soldaten om hen meteen weer naar front te sturen

De slag om de Oekraïense stad Bachmoet blijft in hevigheid woeden. Elke dag gooien Russische huurlingsoldaten van de Wagner-groep gevangenen en troepen in de strijd om deze symbolische stad te veroveren. Ook Oekraïne laat zich gelden en verzet zich tot het uiterste om deze slag niet te verliezen. Dat zorgt dagelijks voor honderden slachtoffers en tal van gewonden. Terwijl Rusland

Lees meer »

Londense politie is institutioneel racistisch, misogyn en homofoob, besluit onderzoek

De Metropolitan Police, de politiedienst van Groot-Londen in het Verenigd Koninkrijk, is institutioneel racistisch, misogyn en homofoob. Dat blijkt dinsdag uit een vernietigend rapport van parlementslid Louise Casey, waartoe opdracht was gegeven in de nasleep van de moord op Sarah Everard. Die Londense vrouw werd in maart 2021 ontvoerd, verkracht en vermoord door Wayne Couzens, een agent van de Metropolitan

Lees meer »