Nieuwsfeed

Ze doen het! Lotte (27) breekt samen met Kimberly (26) wereldrecord marathonlopen met rolstoel: “Superblij, dit is de max”

Ze hebben het gedaan. Ultraloper Lotte De Vet (27) uit Brasschaat heeft de marathon van Barcelona uitgelopen terwijl ze goede vriendin Kimberly (26) duwde in haar rolstoel. Met een tijd van 3u25 hebben ze het wereldrecord verbroken. “Ik ben super blij, dit is de max.”

Krantenkoppen in België

BASF schrapt 2.600 banen in Europa

09:05 De Duitse chemiereus BASF zet het mes in de kosten in Europa. Een ontslagronde, die vooral de thuisbasis Ludwigshafen treft, moet de rendabiliteit op het continent weer op peil krijgen. Antwerpen blij…

Lees meer »

“Steken niet weg dat we verrukt zouden zijn mocht Remco volgend jaar Tour rijden”: Evenepoel wordt met atypisch slotweekend nu al het hof gemaakt

Een onvervalste bergrit op zaterdag, een klimtijdrit op zondag – slotdag van de Tour de France 2024. Om het nog mooier te maken, vindt de grote finale plaats op 21 juli, België’s nationale feestdag. Dit jaar moet de Tour het nog zonder Remco Evenepoel stellen. Voor volgend jaar wordt de regerende wereldkampioen nu al het hof gemaakt.

Lees meer »

Vakbond roept op tot staking beveiligers Duitse luchthavens

De Duitse vakbond Verdi heeft beveiligers op de luchthavens van Berlijn, Hamburg, Hannover en Bremen opgeroepen maandag te gaan staken. De beveiligers zouden niet voldoende betaald krijgen voor de werkzaamheden, die vaak op onregelmatige uren plaatsvinden. Volgens Verdi zijn de toeslagen voor die onregelmatigheid al sinds 2006 niet verhoogd.

Lees meer »

Spectaculaire beelden: huis ontploft letterlijk op het moment dat 6 brandweermannen binnen zijn, maar ze blijven als bij wonder ongedeerd

Op bovenstaande beelden is te zien hoe een huis in het Amerikaanse New Jersey plots ontploft. Op het moment van de ontploffing zijn zes brandweermannen aanwezig in het huis. Hun collega’s snellen te hulp terwijl de zes brandweerlieden als bij wonder bijna ongehavend naar buiten lopen. “Twee brandweermannen stonden in het deurgat en werden naar buiten geduwd door de explosie”,

Lees meer »

Turkse centrale bank verlaagt rente na aardbevingen

De Turkse centrale bank heeft vandaag, na een pauze van twee maanden, de rente opnieuw verlaagd, verwijzend naar de recente aardbevingen waarbij tienduizenden mensen om het leven kwamen. Het is de eerste rentedaling sinds november, toen er een pauze was aangekondigd. Met een half procentpunt was de daling wel kleiner dan verwacht. Het belangrijkste rentetarief staat nu op 8,5 procent.

Lees meer »

Nieuwe richtlijnen binnen Oxfam: “Vermijd woorden als ‘moeder’, ‘hoofdkwartier’ en ‘zwarte markt”

Nieuwe richtlijnen die werknemers van Oxfam kregen omtrent inclusief taalgebruik doen de gemoederen flink oplaaien. Zo zouden ze beter niet meer de woorden ‘moeder’ en ‘vader’ gebruiken in de context van transgender- en LGBTQ+-onderwerpen. Maar ook termen als ‘hoofdkwartier’ (te koloniaal), ‘jeugd’ (niet respectvol genoeg), zwarte markt (gebruik eerder informele economie) en ‘producten voor vrouwelijke hygiëne’ (te stigmatiserend) vallen in

Lees meer »

Lichaam gevonden in de Schelde

Een schipper merkte maandagochtend een lichaam op in de Schelde. Het lichaam dreef verder af naar de Durme. De brandweer probeert momenteel het lichaam te bergen. Informatie werd bevestigd door de politie Temse. Het zou gaan om een 81-jarige man uit Tielrode.

Lees meer »