Nieuwsfeed

Activisten vervuilen Trevifontein in Rome met zwarte vloeistof tijdens klimaatprotest

In Rome heeft een groep klimaatactivisten het water in het Trevifontein vervuild. De leden van de groepering Ultima Generazione (laatste generatie) lieten zondag verdund houtskool in het water vallen en hielden een spandoek vast waarin ze “een onmiddellijk stopzetten van de subsidies voor alle fossiele brandstoffen” eisten. Onder luid boegeroep van vele ooggetuigen werden de activisten uit het water gehaald en opgepakt door de politie.

Krantenkoppen in België

Hoe Ruslands beruchtste gifmoordenaar nu zelf getroffen lijkt door radioactieve stof waarmee hij oud-spion in Londen doodde

Oekraïense hackers zijn erin geslaagd om binnen te breken in de computer van Andrej Loegovoj (56). Die is bekend als Russisch parlementslid, maar vooral ook als de man die oud-spion Aleksandr Litvinenko in 2006 vermoordde in een Londens hotel. Naast gegevens over zijn financiën en het glamoureuze leven van zijn veel jongere echtgenote ligt ook zijn medisch dossier op straat.

Lees meer »

“Dit is de manier waarop vaders met hun kind omgaan”: slachtoffer van seksueel misbruik dient na 15 jaar klacht in, verkrachter wordt nu veroordeeld

Vijftien jaar lang durfde hij niet te vertellen wat hem als tiener overkomen was, tot zijn verkrachter vorig jaar opnieuw contact opnam. Een nu 29-jarige man uit Hove stapte jaren na datum dan toch naar de politie en vertelde daar hoe Bruggeling V.S. (54) hem verleidde met computerspelletjes, maar uiteindelijk gruwelijk misbruikte. “Nochtans gedroeg hij zich aanvankelijk als een warme

Lees meer »

“Volgens mij kan dit soort belegging een fonds met AI verslaan”: onze geldexpert is kritisch voor beleggen met hulp van artificiële intelligentie

KBC lanceert een nieuw beleggingsfonds en niet zomaar één. Het ‘Optimum Fund Enhanced Intelligence’ wordt beheerd met software die gebaseerd is op artificiële intelligentie. Volgens de bank moet dat het succes van beleggingen verhogen. Maar is dat ook zo? We vragen het geldexpert Pascal Paepen. Die heeft hier toch enkele bedenkingen bij.

Lees meer »