Nieuwsfeed

Afgevallen Turkse presidentskandidaat spreekt steun uit voor Erdogan

De nationalistische politicus die afviel in de eerste ronde van de Turkse presidentsverkiezingen steunt nu zittend president Recep Tayyip Erdogan. De keuze van de aanhangers van Sinan Ogan kan zondag tijdens de tweede stemronde van doorslaggevend belang zijn.

Krantenkoppen in België

Huurkopen is huren en sparen tegelijk. Is dit de oplossing voor wie zich nog geen eigen huis kan permitteren (maar over 5 jaar wel)?

Een eigen huis kopen is niet zo vanzelfsprekend en al zeker niet voor jonge mensen met weinig startkapitaal. Maar misschien is er wel een oplossing voor de grote financiële last. Sinds kort bieden banken en projectontwikkelaars samen huurkoop aan. Wat is dat precies? Hoe werkt het? En zitten er addertjes onder het gras? We vroegen het aan Erik Neven van

Lees meer »

Jacht van 9 miljoen, luxewagens en villa met zwembad: Optima-topman Jeroen Piqueur leefde in grote luxe, maar is nu alles kwijt

Een luxejacht van 43 meter lang met een sauna, een jacuzzi en een fitnesszaal aan boord. Luxewagens zoals een Rolls-Royce en een Aston Martin. En een villa met een verwarmd zwembad van 23 meter lang. Vroeger waren die luxegoederen allemaal van Optima-topman Jeroen Piqueur (69). Vandaag zijn ze verkocht, om de schuldenput van het failliete bedrijf te vullen.

Lees meer »

Topdokter Guy T’Sjoen over de negatieve reacties op draagmoederschap zoon: “Als we Maximiliaan zien, zijn ze meteen vergeten”

De liefde voor zoon Maximiliaan is immens. De felicitaties legio. En toch kent de roze wolk van topdokter Guy T’Sjoen (52) en z’n echtgenoot Milan Vansevenant (35) ook een schaduwkantje. In Play4-programma ‘Helden van het internet’ – en ook hier in dit gesprek – vertelt hij over de minder mooie commentaren die de keuze voor draagmoederschap met zich meebracht en

Lees meer »

Vlaams minister Bart Somers (Open VLD) start schorsingsprocedure van drie erkende Diyanet-moskeeën

Bij alle twaalf erkende Diyanet-moskeeën zijn tekortkomingen vastgesteld tegen het Vlaamse erkenningsdecreet wat betreft buitenlandse beïnvloeding. Dat heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) dinsdag gezegd in een besloten commissie in het Vlaams Parlement. Voor drie van de moskeeën start Somers nu een schorsingsprocedure op die kan leiden tot het tijdelijk opheffen van de erkenning. De negen

Lees meer »

Een schaakbord aan favorieten, een vleugje historie en niet-kansloze Belgen: de Giro is met het uitvallen van Evenepoel nog lang niet voorbij

“De Giro moet eigenlijk nog beginnen”, sprak nieuwbakken roze trui Geraint Thomas tijdens zijn persconferentie op de rustdag. Genoeg redenen dus om de Ronde van Italië met belangstelling te blijven volgen nu Remco Evenepoel er niet meer bij is. Kiest Ineos voor een klimtrein of guerilla? Welke klim wordt de ultieme scherprechter: Tre Cime di Lavaredo of Monte Lussari? En

Lees meer »

Oekraïne zegt Bachmoet te naderen, Rusland ontkent

Oekraïne stelt dat de Oekraïense krijgsmacht weer wat dichter bij de felbevochten stad Bachmoet gekomen is. “Militairen hebben zo’n 2 kilometer grondgebied heroverd”, stelt onderminister van Defensie Hanna Maljar vrijdag. Het Russische ministerie van Defensie zegt dat die verklaring “niet in overeenstemming is met de werkelijkheid”.

Lees meer »

52 mensen opgepakt tijdens kroning Charles III

De Britse politie heeft zaterdag in de marge van de kroning van koning Charles III in totaal 52 mensen opgepakt. De politie verdedigde zich ook tegen de stevige kritiek op de arrestaties en legde uit dat ze op de hoogte was van plannen om het historische evenement te verstoren.

Lees meer »