Nieuwsfeed

Aftellen naar de instorting

Een helikopter helpt twee mannen op een rotswand in het Zwitserse Brienz. Ze zijn er om extra spiegels te installeren die lasers helpen met het meten van bewegingen. Want de stenen massa die boven het dorp van nauwelijks 100 inwoners torent, is al lang onherroepelijk in beweging. Eerder deze maand werd code oranje uitgeroepen, waardoor de inwoners hun huizen moesten evacueren. Experts schatten dat zo’n twee miljoen kubieke meter rotswand in de komende weken zal instorten. Dat kan in kleinere delen gebeuren, waarbij de brokstukken de huizen niet bereiken. Maar experts schatten dat het de kans reëel is dat alles ineens instort op Brienz.

Krantenkoppen in België

PROMOJAGERS SUPERTIP. Zeven dagen fikse kortingen bij Bol.com: “Ik was om 5 uur ‘s morgens al paraat. De beloning: wasmiddel aan bodemprijs”

Webwinkel Bol.com organiseert opnieuw een 7-daagse waarbij je fikse kortingen kan scoren op een uitgebreid gamma aan producten. Zo is er tot 65 procent korting op wasproducten, tot 60 procent op vaatwasmiddelen, parfum en toiletpapier, tot 50 procent op zonnebescherming, make-up, scheermesjes en luiers en tot 15 procent op smartphones en schermen. “Sommige deals zijn maar één dag geldig en

Lees meer »

Rode Kruis ontwikkelt neusspray met plasma tegen verspreiding van virussen: een middel tegen corona?

Rode Kruis-Vlaanderen heeft een neusspray ontwikkeld op basis van plasma die gebruikt kan worden om virusbesmetting via de lucht tegen te gaan. Proefdieren kregen tijdens de studie convalescent plasma toegediend, plasma van een donor die recent covid-19 had doorgemaakt. De antistoffen in het plasma geven de neusdruppels een beschermend effect. De tests worden binnenkort ook op mensen uitgevoerd.

Lees meer »

VS komen met nieuw steunpakket voor Oekraïne

De Verenigde Staten komen met een nieuw steunpakket voor Oekraïne, het 37e sinds het land werd binnengevallen door het Russische leger. Er worden onder meer opnieuw wapens en munitie gestuurd. Het pakket heeft een waarde van 300 miljoen dollar (circa 270 miljoen euro).

Lees meer »

Grootschalig misbruik binnen katholieke kerk Illinois

Sinds 1950 hebben 450 katholieke geestelijken in de Amerikaanse staat Illinois in totaal 1997 minderjarigen seksueel misbruikt. Dat staat in een omvangrijk rapport dat de procureur-generaal Kwame Raoul van Illinois openbaar heeft gemaakt. Daarover schrijft The New York Times.

Lees meer »

“In deze rijpe fruitsoort zit alcohol. Hoe rijper het fruit wordt, hoe hoger het percentage”: 4 verrassende voedingsmiddelen die alcohol bevatten

Van likeurpralines tot tiramisu: in heel wat producten gebruiken we alcohol als smaakmaker. Maar wist je dat er ook heel wat natuurlijke producten zijn die ‘stiekem’ alcohol bevatten? Welke zijn dat? En kan je daar dan ook effectief dronken van worden? Voedingswetenschapper Eric De Maerteleire zet vier verrassende voorbeelden op een rij.

Lees meer »

Willem-Alexander heeft spijt dat hij tijdens de coronapandemie op vakantie ging naar Griekenland

Willem-Alexander (56) vindt het terecht dat Nederlanders zich in de steek gelaten voelden door de herfstvakantie die hij samen met zijn gezin maakte in 2020. De Oranjes vlogen destijds – ondanks nieuwe coronamaatregelen – toch naar Griekenland. In zijn podcast neemt de Nederlandse koning de volledige verantwoordelijkheid op zich. “Terwijl andere mensen in Nederland niks meer konden doen, ging ik

Lees meer »