Nieuwsfeed

Amerikaan schuldig bevonden aan marteling in Irak

Een Amerikaan is door een rechtbank in zijn thuisland schuldig bevonden aan het martelen van een medewerker van zijn bedrijf in Irak. Hij kon worden vervolgd vanwege een wet over marteling uit 1994. Slechts één Amerikaan is eerder op grond van deze wet vervolgd en veroordeeld.

Krantenkoppen in België

IN BEELD. Enorme ravage na verkeersongeval in Lichtaart: “Een bonk, een stofwolk en dan zagen we plots knipperlichten in de tuin”

Een 30-jarige bestuurder uit Olen heeft zaterdagnacht voor een enorme ravage gezorgd in Lichtaart. De bestuurder reed op een rotonde rechtdoor, vlamde enkele vlaggenmasten van supermarkt Spar uit de grond en boorde zich daarna in de gevel van een woning. De zijgevel en de veranda zijn volledig vernield en de plafonds zijn tientallen centimeters gezakt. Heel de tuin lag bezaaid

Lees meer »

‘Familie’ organiseert voor het eerst sinds lang opnieuw fanreis

Dit najaar organiseert ‘Familie’ voor het eerst sinds lang nog eens een fanreis. De soapkijker kan met de vier tv-gezichten Margot Hallemans (Hanne, 30), Yanni Bourguignon (Cédric, 25), Jo Hens (Niko, 34) en Caroline Maes (Mieke, 47) van zaterdag 28 oktober tot zaterdag 4 november van de zon genieten op het Griekse eiland Rhodos. Aan de kust van Kallithea wordt

Lees meer »

13-jarig zusje van Raul zes uren lang verhoord

Het 13-jarig zusje van de doodgemartelde Raul (9) is zaterdag door de politie in Gent voor een tweede keer ondervraagd. “Ze bleven haar maar vragen stellen. Van 13 tot 19 uur”, zegt haar familie. De politie beschouwt het tienermeisje als kroongetuige en zal haar verklaring komende donderdag gebruiken bij de langverwachte confrontatie tussen Rauls mama en zijn stiefvader.

Lees meer »

Oekraïne zegt klaar te zijn voor langverwacht tegenoffensief, explosies gemeld op meerdere plaatsen in Rusland

Oekraïne is klaar om zijn langverwachte tegenoffensief tegen de Russische troepen te lanceren. Dat zegt Oleksiy Danilov, secretaris van de Oekraïense Nationale Veiligheids- en Defensieraad, tegen de BBC. Hij stelt dat de aanval “morgen, overmorgen of over een week” kan beginnen. Volgens een presidentieel adviseur worden Russische aanvoerlijnen en munitiedepots al bestookt. Zaterdag worden door verschillende bronnen meerdere explosies gemeld

Lees meer »

Rallycrosscircuit Duivelsberg in Maasmechelen krijgt een nieuwe vergunning voor vijf jaar maar onder strenge voorwaarden

Het rallycrosscircuit Duivelsberg in Maasmechelen krijgt een nieuwe omgevingsvergunning voor vijf jaar. Dat heeft de Limburgse deputatie vandaag beslist. Na de moeilijkheden sinds het verstrijken van de vorige vergunning eind 2019, mogen er weer races plaatsvinden, maar wel onder een aantal voorwaarden. De omloop ligt immers binnen het Nationaal Park Hoge Kempen.

Lees meer »

Koning Charles was “oprecht teleurgesteld” dat prins Harry niet deelnam aan familiefeest na kroning, en hield toast voor jarige kleinzoon: “Waar je ook bent”

De Britse koning Charles was “oprecht teleurgesteld” dat zijn zoon Harry niet deelnam aan een bijeenkomst in privékring in Buckingham Palace ter ere van zijn kroning. Dat zegt een welgeplaatste bron nabij de koninklijke familie aan de Daily Mail, die ook meent te weten dat Charles tijdens dat familiefeestje een toast hield voor zijn jarige kleinzoon Archie, de zoon van

Lees meer »

Dezelfde ‘betogers’ in verschillende Europese steden: Rusland zet anti-Oekraïense demonstraties in scène

Russische geheimen diensten sturen ‘nepdemonstranten’ uit om te infiltreren in bestaande betogingen in grote Europese steden, waaronder Brussel. Dat blijkt uit een onderzoek van een groep Europese mediakanalen, waaronder het Deense DR en het Franse Le Monde. De beelden van de nepdemonstranten, die betogen tegen Oekraïne, de EU en de NAVO, moeten verdeeldheid creëren in Europa.

Lees meer »

“Remco nog in het roze flikken, was leuk geweest”: Ineos Grenadiers isoleert Evenepoel op slotklim en toont hem wie sterkste collectief heeft

Remco Evenepoel wou in de vierde rit de roze leiderstrui én witte trui van beste jongere in deze Giro verliezen. Opdracht volbracht. Perfecte dag, maar op de slotklim was Evenepoel geïsoleerd, terwijl Ineos Grenadiers nog vijf pionnen telde. Een statement van de Britten na een uitspraak van Evenepoel of de kiem van een probleem dat zich in de slotweek zal

Lees meer »