Nieuwsfeed

Amerikaanse staten willen water besparen om Colorado-rivier te beschermen

Verschillende Amerikaanse staten willen water besparen met het oog op het lage peil van de Colorado-rivier door aanhoudende droogte en de klimaatcrisis. Californië, Arizona en Nevada hebben toegezegd tegen eind 2026 ongeveer 3,7 biljoen liter minder water te gebruiken, aldus het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maandag.

Krantenkoppen in België

253 Belgische gemeenten hebben bedelverbod: “Respecteren mensenrechten niet”

Hoewel bedelen al sinds 1993 geen strafbaar feit meer is in ons land, hebben 253 Belgische gemeenten een bedelverbod. Door bedelarij te verbieden door maatregelen op basis van politiebevoegdheden schenden steden en gemeenten echter de rechten en menselijke waardigheid van bedelaars. Dat stellen het Federaal Instituut voor Rechten van de Mens en het Steunpunt tot bestrijding van armoede donderdag in

Lees meer »

EXCLUSIEF. Giro-baas Mauro Vegni ziet hoe zijn koers “beetje onthoofd” is, maar is hoopvol: “Verwacht dat Evenepoel volgend jaar terugkeert”

Daags na de eerste rustdag verschenen negen Giro-renners, onder wie Remco Evenepoel, niet meer aan de start. De meeste van die opgaves waren te wijten aan Covid-verschijnselen. Ook de bergrit van vrijdag wordt ingekort door sneeuw. Giro-baas Mauro Vegni bevindt zich in zwaar weer. “Is deze Giro onthoofd? Een beetje wel, maar we spreken hier van een situatie van overmacht”,

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. “Bouchez wilde tonen dat hij dé man was. Hij verbeeldde helaas de karikatuur van de luie Waal”

Altijd leuk als politici ons zelf wat sappig materiaal aanleveren. Georges-Louis Bouchez (MR) is daar een krak in, alleen was het deze keer niet zijn bedoeling. Na zijn afgang in het tv-programma ‘Special forces’ is zijn imago gekelderd. “Het beeld is vernietigend”, klinkt het in onze podcast ‘Het Punt van Van Impe’. “Niet voor zijn fysieke gesteldheid. Wel voor zijn

Lees meer »

RECENSIE. Authentiek, bevrijdend en speels: Sam Smith bevestigt status als Queer-icoon in het Sportpaleis

De ingetogen artiest die uitblonk in emotionele ballads bestaat niet meer. Zoveel is duidelijk na de indrukwekkende passage van Sam Smith (30) – die zich identificeert als non-binair en de voornaamwoorden ‘die’ en ‘hun’ verkiest – in een bomvol Sportpaleis. De Britse singer-songwriter brak vrijdagavond volledig los van alle gendernormen, gaf zich letterlijk en figuurlijk bloot én trakteerde 18.000 zielen

Lees meer »

In het VK bijna genegeerd, in de VS zelfs uitgelachen: “Prins Harry kan alles kwijtraken”

In Amerika worden ze onthaald op hoongelach, de Britse media schrijft er amper wat over. De vermeende ‘bijna-catastrofale’ achtervolging lijkt prins Harry zuur op te breken. Volgens kenners zegt het alles over de plek in de schaduw die hem wacht. Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter schijnt zijn licht op de toekomst van prins Harry en diens afbrokkelende geloofwaardigheid. “In Amerika is

Lees meer »

“Mijn huisarts had me niet verteld hoe verslavend die pijnstiller is”: Désiree (31) raakte na een auto-ongeluk zwaar verslaafd

Na een ernstig auto-ongeluk kreeg Désiree oxycodon voorgeschreven. Het was het enige middel dat haar pijn kon wegnemen. Uiteindelijk is ze er zes jaar lang verslaafd aan geweest en kwam haar dochter zelfs verslaafd ter wereld. “Dat de dosis doorlopend werd verhoogd en dat diezelfde huisarts dit middel vrolijk voorschrijft aan nieuwe patiënten, vind ik onbegrijpelijk en eigenlijk misdadig.”

Lees meer »