Nieuwsfeed

Ann Wauters vecht tegen de tranen in ‘Special Forces’: “Dit is superconfronterend”

Geen afvallers in de vierde aflevering van ‘Special Forces: wie durft wint’, maar de volgende opgave lijkt slechts een kwestie van tijd. Ex-basketbalster Ann Wauters (42) barst in tranen uit na aanhoudende pijn aan haar fragiele knieën. “Ik wilde bewijzen dat mijn knieën me niet konden tegenhouden, maar nu bots ik er toch tegen”, snikt ze. Daarnaast vertellen de rekruten ook voor het eerst wat ze echt van hun collega’s denken: “Hij is té chaotisch.”

Krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Voor het eerst weten we hoeveel oud-Kamerleden ‘onwettige’ pensioenextra’s krijgen

Voor het eerst sinds het losbarsten van de pensioensaga weten we hoeveel oud-Kamerleden ‘onwettige’ pensioenextra’s krijgen. 85 gepensioneerde Kamerleden en acht weduwen krijgen een pensioen dat 20 procent hoger ligt dan het wettelijke plafond, dat blijkt uit een document van de Kamerdiensten die HLN kon inkijken. Volgens juristen van de Kamer zijn de bonussen onwettig. Oppositiepartij PVDA eist een “onmiddellijke

Lees meer »

“Waarom is het niet strafbaar om op een illegale rave aanwezig te zijn?”: Limburgse gouverneur wil hectisch weekend niet zomaar laten passeren

“We wilden een snelle en vreedzame beëindiging van de rave.” Nadat zo’n 15.000 festivalgangers vorig weekend illegaal op het militair domein in Sint-Truiden vertoefden, heeft de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) dinsdagvoormiddag teruggeblikt. Hoe kan zo’n grote raveparty georganiseerd worden zonder dat iemand op de hoogte was? Kan je zo’n evenement überhaupt vermijden? En is er geen nood aan een

Lees meer »

Damiaanprijs 2023 gaat naar ‘t Vlot Antwerpen

De paters van de Heilige Harten en Damiaan Vandaag hebben zondag hun jaarlijkse Damiaanprijs uitgereikt aan de dak- en thuislozenorganisatie ‘t Vlot in Antwerpen. De paters prezen ‘t Vlot om hun “inzet en engagement voor kwetsbare medemensen, die helemaal in lijn ligt met wat pater Damiaan beoogde”.

Lees meer »

Shell boekt winst van bijna 9 miljard euro in drie maanden tijd

Het Britse olie- en gasbedrijf Shell heeft in de eerste drie maanden van het jaar een winst geboekt van 8,7 miljard dollar. Dat is iets minder dan eind vorig jaar, mede doordat de gas- en olieprijzen ongunstiger waren en de belastingen hoger. Maar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar steeg het nettoresultaat wel met ruim 1,5 miljard dollar.

Lees meer »

KIJK. Evenepoel dolt met Van Wilder en geeft roze door na rustige bergrit, Vine voorkomt val op miraculeuze wijze: de momenten van etappe 4

Geen roze trui meer voor Remco Evenepoel na de vierde Giro-etappe. Onze landgenoot gaf de leiderstrui, niet geheel onverwacht, door aan een vluchter. Andreas Leknessund van Team DSM werd de gelukkige, de Noor bleef samen met Aurélien Paret-Peintre (AG2R-Citroën) als enige vluchter over na de slotklim. De ritzege was na een sprintje voor de Fransman, Leknessund verzekerde zich van het

Lees meer »

Honderden Corgi’s en Chinese naakthondjes komen samen in Lier: “Ik zou 6 nesten kunnen hebben, maar mijn honden zijn huishonden en geen fokdieren”

Van heinde en verre zakten meer dan tweehonderd Corgi’s en Chinese naakthonden, hier en daar een poedel of keeshond, op Hemelvaartsdag af naar Spreet in Lier. Vriendinnen Bianca Braet (36) uit Hemiksem en Natascha Dresen (39) uit Lier organiseerden een ‘Chinese Naakthond en Corgi-happening’. De twee vonden elkaar door hun liefde voor de rassen en hun gelijkaardige manier van fokken.

Lees meer »

De omstreden kroning van Charles III

15:19 Een meerderheid van de Britten blijft voorstander van de monarchie, maar bij de jeugd is de populariteit ver zoek. De kroning van de Britse koning Charles III lokt gemengde reacties uit in het Verenig…

Lees meer »

Nog nooit zoveel bouw- en verbouwprogramma’s op tv: “Maar zonder sponsors krijgen we het budget niet rond”

‘Blind gekocht’, ‘Huis gemaakt’, ‘Extreme Makeover’ en nu ook ‘Ons huis/Nieuw huis’. De huizenmarkt is nog nooit zo vertegenwoordigd geweest op televisie dan nu. Waar komt die plotse immogekte op het kleine scherm vandaan? ‘Wonen’ is niet enkel een hot topic, maar er zijn nog allerlei andere redenen op te sommen waarom de tv-zenders investeren in dit soort programma’s. “Zulke

Lees meer »