Nieuwsfeed

Antwerpse gemeenteraad keurt nieuw parkeerbeleid goed: bezoekers zullen amper nog auto kwijt geraken in binnenstad

De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond het nieuwe parkeerbeleid van de stad goedgekeurd. De nieuwe regels zijn vanaf 1 augustus van kracht en het komt erop neer dat de zone tussen de Leien en de Scheldekaaien grotendeels voorbehouden worden voor bewoners en vergunninghouders.

Krantenkoppen in België

Kan de politiek nog iets goed doen?

15:19 Nergens in Europa stijgen de reële lonen zo sterk als in ons land. En gas en elektriciteit zijn plots goedkoper dan in de meeste buurlanden. Toch jaagt een gevoel van verarming de burgers naar extreme…

Lees meer »

OPROEP. Gebruik jij je bakfiets met een bijzondere reden? Vertel het ons!

Vorig jaar ging de verkoop van bakfietsen maal acht. Tien jaar geleden reden geëngageerde ouders uit de stad hun kinderen met de bakfiets naar school, maar inmiddels kent de bakfiets veel meer toepassingen. Sommige bakfietsen kunnen tot 300 kilo vracht vervoeren en zijn ecologisch verantwoorde bestelwagentjes. Heeft u een bakfiets om een heel bijzondere, misschien wel amusante reden en wil

Lees meer »

Stijging onbetaalde schoolfacturen in gemeenschapsonderwijs legt armoede bloot: Groen en Vooruit pleiten opnieuw voor maximumfactuur

Vorig schooljaar is in het gemeenschapsonderwijs (GO!) 11 miljoen euro aan schoolfacturen blijven openstaan. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. “Uit een studie blijkt dat de schoolfactuur meestal de eerste is die wordt betaald”, zegt Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het GO! in de kranten. “Bij een gezin dat de schoolfactuur niet betaalt, is er dus een zwaar onderliggend

Lees meer »

Moeder van voorzitter Vlaamse jeugdraad vrijgesproken voor bezit van 20 kg cocaïne, oom krijgt vier jaar cel: “Vreemd dat ze zich geen vragen heeft gesteld”

Mourad B., de oom van Amir Bachrouri voorzitter van de Vlaamse jeugdraad, is veroordeeld tot 4 jaar celstraf voor drugshandel. Hij had zijn voorraad van 20 kg cocaïne verstopt in de woning van Amir en zijn moeder Fatima in Antwerpen. Moeder Fatima stond mee terecht omdat zij volgens de aanklager moest geweten hebben dat er drugs in haar slaapkamer waren

Lees meer »

Familie en vrienden onthullen gedenksteen in Malmedy voor verongelukte wielrenner Lars Janssens (16): “Koers goed daarboven”

De ouders, familie en vrienden hebben in Malmedy, vlak bij de plaats waar vorige zomer Lars Janssens werd aangereden tijdens een trainingsrit, een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis van de jonge renner. De vader van Lars, de voorzitter van de wielerploeg en de sportschepen van Merksplas hielden een toespraak en er werden bloemen neergelegd. “Koers goed daarboven Lars, we blijven voor

Lees meer »

Pol Hauspie komt weer boven water met nieuw project in Afrika: “In de gevangenis was mijn bijnaam Bill Gates”

Hier vinden bedrijven geen gekwalificeerd personeel, in Afrika werken tienduizenden talenten onder hun niveau. “Ik heb in Zuid-Afrika een parkeerwachter ontmoet met een diploma van burgerlijk ingenieur.” Pol Hauspie – ja, die van Lernout – wil met The Happiness Web Afrikanen aan westerse jobs helpen. “Geld maakt niet gelukkig, ik kan erover meepraten. Maar je moet er wel wat hebben

Lees meer »

Zelfde kerels, zelfde bordjes, ook al in Brussel: “Valse demonstranten” op betogingen in Europa, gestuurd door de Russen

Dezelfde mannen, dezelfde protestbordjes. De ene keer staan ze op een betoging in Parijs, dan weer op een protest in Brussel. Het zijn “valse demonstranten”, die de Russische regering naar heel uiteenlopende Europese betogingen stuurt, zegt de Deense openbare omroep DR. Vervolgens wordt desinformatie verspreid over zogezegd grote demonstraties tegen wapenhulp aan Oekraïne. Het maakt al niet uit waar de

Lees meer »