Nieuwsfeed

App geeft wielertoeristen voedingstips voor profs

16:02 De start-up Neapharma lanceert een app die wielertoeristen voedingstips geeft. Aan de basis liggen drie wielervrienden die de handen in elkaar sloegen om sportvoeding te maken.

Krantenkoppen in België

“Volgens mij kan dit soort belegging een fonds met AI verslaan”: onze geldexpert is kritisch voor beleggen met hulp van artificiële intelligentie

KBC lanceert een nieuw beleggingsfonds en niet zomaar één. Het ‘Optimum Fund Enhanced Intelligence’ wordt beheerd met software die gebaseerd is op artificiële intelligentie. Volgens de bank moet dat het succes van beleggingen verhogen. Maar is dat ook zo? We vragen het geldexpert Pascal Paepen. Die heeft hier toch enkele bedenkingen bij.

Lees meer »

“Mijn zoon heeft mijn moeder afgeslacht”: man (32) met enkelband vermoordt grootmoeder (77) met verschillende messteken

“Mijn hart bloedt”, dat zegt de zoon van de vrouw (77) die donderdagavond werd vermoord door haar kleinzoon (32) in het Luikse Chênée. De zeventiger werd met verschillende steekwonden om het leven gebracht in haar woning. De man is ondertussen door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord. Dat heeft de woordvoerder van het parket van Luik bekendgemaakt.

Lees meer »

Waarom moet je je papieren rijbewijs afgeven als je het laat vernieuwen?

Als je om een nieuw elektronisch rijbewijs gaat, zo eentje in de vorm van een bankkaart, dan moet je je papieren versie afgeven. Heel wat luisteraars van "De inspecteur" vinden dit pure nostalgie en hechten er emotionele waarde aan. Waarom wordt je papieren versie niet gewoon ongeldig gemaakt, zoals bij een internationaal paspoort? Daar wordt gewoon een stuk afgeknipt.

Lees meer »

Politie maakt zich ondanks andere massa-events geen zorgen om titelwedstrijd Antwerp: “Niet meest uitzonderlijke match aller tijden”

Antwerp kan zondag om 15u30 zijn eerste titel in 66 jaar pakken. In supporterskringen wordt een bestorming van de gesloten Tribune 2 voorspeld. Uitgerekend in het openingsweekend van de Sinksenfoor, met ‘s avonds ook nog eens een uitverkocht Sportpaleis voor Elton John. De politie panikeert niet. Want: “Het is toch niet de eerste keer dat er een risicomatch plaatsvindt?”

Lees meer »

Slechts 57 procent van eigenaars oldtimer dagen op voor keuring

Van de 69.594 mensen met een oldtimer die in 2022 werden uitgenodigd voor de periodieke autokeuring, gingen er maar 39.843 of 57 procent op de uitnodiging in. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) op een vraag van CD&V-parlementslid Brecht Warnez. Warnez dringt aan op meer duidelijkheid.

Lees meer »

Serene begrafenis voor jongeman die overleed in station Zaventem   

Honderden mensen zijn vanmiddag samengekomen in de moskee Al Khalil in de Brusselse gemeente Molenbeek om afscheid te nemen van Saad E.B. De 22-jarige man uit Etterbeek is vorige week om het leven gekomen in het station van Zaventem. Daar is een conflict tussen verschillende groepen jongeren uit de hand gelopen. Drie van hen belandden uiteindelijk op de treinsporen, net

Lees meer »

Betoging aan Belgische zetel van Uber in Brussel

Een honderdtal VVC-chauffeurs (verhuur van voertuigen met chauffeur) blokkeert dinsdagvoormiddag de Louis Schmidtlaan in Brussel aan het hoofdkantoor van Uber België. De actie gaat uit van de Union des chauffeurs de limousine belges (UCLB). De UCLB roept op tot betere werkomstandigheden voor chauffeurs en klaagt over een aantal problemen bij het werken met het platform.

Lees meer »

Al 16 jaar vermist, toch zoekt de politie nu al dagenlang opnieuw naar sporen van Madeleine McCann in Portugees stuwmeer: dit weten we al

De nieuwe zoektocht in de zaak naar de verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann gaat dan toch nog verder. Oorspronkelijk was gezegd dat de zoekactie aan een stuwmeer in Portugal gisteren zou aflopen, maar speurders zoeken vandaag toch opnieuw. De grote vraag is wat de politie na al die jaren nog hoopt te vinden. Zoals de Duitse procureur zei:

Lees meer »