Nieuwsfeed

Arbeiders raken bedolven bij graafwerken aan Gasthuisberg: 51-jarige man overleden, 54-jarige man in levensgevaar

Aan UZ Gasthuisberg in Leuven is maandagnamiddag een 54-jarige man overleden nadat hij bedolven raakte tijdens graafwerken door een grondverzakking. Zijn 51-jarige collega werd in levensgevaar afgevoerd.

Krantenkoppen in België

Regi voor het eerst loslippig over comeback Linda Mertens: “Als we nog iets met Milk Inc. willen doen, is het nu wel het moment”

De zomer lonkt, dus de drukste periode van het jaar is daar voor hitmachine Regi. Met zijn ‘Regi Live’-tour wil hij Vlaanderen opnieuw massaal laten dansen, veelal op zijn bekendste hits. Daarbij krijgt hij vocaal versterking van onder meer ‘Regi Academy’-winnaars Pauline Slangen, Arno Louwette en Melanie Amollo. Maar hoe zit dat voor zijn Sportpaleis-show later dit jaar?

Lees meer »

Pakistaanse ex-premier Imran Khan gearresteerd

De voormalige Pakistaanse premier Imran Khan is eerder vandaag gearresteerd buiten de rechtbank in Islamabad. Hij stond terecht wegens een van de vele beschuldigingen van corruptie tegen hem, zo melden de Pakistaanse autoriteiten en Khans partij PTI.

Lees meer »

7 monden voeden? Het kost Hannelore en Andy 480 euro per week: “We zouden veel geld kunnen besparen, maar vers en lekker is belangrijker”

Tot vorig jaar leefde het gezin van Andy en Hannelore ‘uit de diepvries’. Ze kochten vlees en diepvriesgroenten en maakten op basis van die aankopen een weekmenu met elke week één restjesdag. Een halfjaar geleden gooiden ze het roer om: ze schakelden de diepvriezers uit en begonnen volop vers te koken. Niet evident, als je zeven monden te eten moet

Lees meer »

Groot onderzoek naar leukemie levert betere behandeling op

Onderzoekers van onder meer het Amsterdam UMC hebben een effectievere en voor patiënten minder belastende behandeling ontdekt voor de meest voorkomende vorm van leukemie. Door een gerichte combinatietherapie met specifieke medicijnen hoeven patiënten met chronische lymfatische leukemie (CLL) geen chemotherapie meer te ondergaan.

Lees meer »

Gentse proeffabriek maakt schoonmaakmiddelen uit aardappelschillen en voedselafval van supermarkten

In de Gentse haven ontwikkelt de Bio Base Europe Pilot Plant schoonmaakmiddelen op basis van aardappelschillen, suikerbietenpulp en voedingsafval. De nieuwe allesreiniger en toiletreiniger komen vandaag op de markt. De ontwikkeling gebeurde met een fonds van bijna 7 miljoen euro, waar zowel de industrie als Europa geld in steken. De twee nieuwe producten zijn de eerste resultaten van de nieuwe

Lees meer »