Nieuwsfeed

Arbeiders raken bedolven onder massa zand bij aardverschuiving op parking Gasthuisberg: één dode, collega vecht nog voor zijn leven

Bij werken op de parking van het UZ Leuven campus Gasthuisberg, zijn maandagmiddag twee arbeiders bedolven geraakt onder een massa zand. Eén man kwam daarbij om het leven, een tweede raakte levensgevaarlijk gewond.

Krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “De organen boven onze scholen excelleren in het nodeloos complexer maken van de simpelste dingen”

In de strijd voor minder planlast komt de onderwijsinspectie met een nieuwe website en een vragenlijst voor leerkrachten, die directies inzicht moet geven in waar er nog onnodige administratie geschrapt kan worden. “Hoe goedbedoeld ook, het illustreert treffend hoe de organen die boven onze scholen hangen excelleren in het nodeloos complexer maken van de simpelste dingen.”

Lees meer »

Waardevolle Villa Vaeck wordt afgebroken, hoewel dat niet mag: “Doodjammer dat werk van mijn vader zo moet sneuvelen”

“Het is zo’n spijtige zaak, zo’n droevig verhaal”, blaast Paul De Winter. Hij heeft het over villa Vaeck, een modernistische woning in het Vlaams-Brabantse Hofstade die zijn vader in de jaren 50 ontwierp. Vandaag hangt ze slechts met haken en ogen aan elkaar. Maar Paul blijft vechten voor het werk van zijn vader. De eigenaar heeft de grijpkraan ingezet, hoewel

Lees meer »

Help, daar is de blok! Studeertips van professionals: “Wees spaarzaam met je markeerstift”

Voor studenten in het hoger onderwijs is de blok- en examenperiode aangebroken. Studenten buigen zich over hun cursussen en notities, maar verspelen soms kostbare tijd aan studiemethodes die niet zo effectief zijn. Is herlezen een goede studiestrategie? En zijn markeerstiften wel echt nuttig? Tine Hoof en Paul Kirschner van het Expertisecentrum voor Effectief Leren van de Thomas More-hogeschool delen hun

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “Mijn man heeft nachtmerries dat alle schermen uitvallen tijdens mijn optreden”

Op donderdag 11 mei is het zover. Dan vertegenwoordigt Gustaph (42) ons land tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Liverpool. De spanning begint stilaan te stijgen. En blijkbaar niet alleen bij Gustaph zelf. “Mijn man heeft zelfs nachtmerries dat alle schermen uitvallen tijdens mijn optreden”, vertelt de zanger in de podcast ‘De Mediawatchers’. Luister hierboven naar de

Lees meer »

“Remco nog in het roze flikken, was leuk geweest”: Ineos Grenadiers isoleert Evenepoel op slotklim en toont hem wie sterkste collectief heeft

Remco Evenepoel wou in de vierde rit de roze leiderstrui én witte trui van beste jongere in deze Giro verliezen. Opdracht volbracht. Perfecte dag, maar op de slotklim was Evenepoel geïsoleerd, terwijl Ineos Grenadiers nog vijf pionnen telde. Een statement van de Britten na een uitspraak van Evenepoel of de kiem van een probleem dat zich in de slotweek zal

Lees meer »

“Na mijn overstap naar Vier heb ik geen televisieprijzen meer gewonnen. Op de VRT won ik echt alles”

Presentator Erik Van Looy (61) overloopt in de ‘Wikipodcast’ samen met podcastmaker Kevin Pierlé z’n eigen Wikipediapagina. Daar valt meteen op dat Erik in de loop der jaren een mooi gevulde prijzenkast heeft verzameld. “Ik heb drie keer een Televisiester voor ‘Beste Presentator’ gewonnen”, vertelt Erik. Die kreeg hij in 2008, 2009 en 2010. “Maar in 2012 ben ik van

Lees meer »