Nieuwsfeed

Arbeiders raken bedolven onder zand op parking Gasthuisberg: één dode, collega kritiek

Bij werken op de parking van het UZ Leuven campus Gasthuisberg zijn maandagmiddag twee arbeiders bedolven geraakt onder een massa zand. Eén man kwam daarbij om het leven, een tweede raakte levensgevaarlijk gewond.

Krantenkoppen in België

De tien historische “attributen” voor de kroning van Charles III: van holle bol tot goocheltruc met kruik en lepel

De kroning van Charles III gaat gepaard met een heleboel eeuwenoude en kostbare regalia, of de historische sieraden van een Britse monarch. Elk symboliseren ze de verschillende aspecten van de kroningsceremonie en de verantwoordelijkheden van de koning. Maar ze herinneren er vooral aan hoe rijk en machtig de Britten ooit waren met hun natie. Van de rijksappel over een lepel

Lees meer »

Duitsland duikt in recessie

11:23 In het laatste kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van dit jaar liet de grootste economie van Europa een negatieve groei optekenen. Dalende consumentenbestedingen wegen op de Duitse economie.

Lees meer »

De gruwel van het ergste mijnenveld ter wereld: “Niet per se gemaakt om te doden, wel om mensen te doen lijden”

In Oekraïne vallen dagelijks burgerdoden of gewonden door ontploffende mijnen. Vooral in recent bevrijde gebieden in het oosten en het zuiden van het land zijn ze een echte plaag. Het Nieuwsblad volgde een ontmijningsteam in de provincie Charkov, waar honderden vlinderbommen in het rond slingeren. “Die zijn niet per se gemaakt om te doden, wel om mensen te doen lijden.

Lees meer »