Nieuwsfeed

ASSISEN. Marijsse over het restaurantbezoek net voor hij zijn partner doodsloeg:“Een middelvinger opsteken is niet altijd slecht bedoeld”

“Eén, twee, drie, vier. Eén, twee, drie, vier. Ietsje sneller mijnheer. Eén, twee, drie, vier.” Vanochtend op het proces over de moord op Gerdy Delannoy speelden de speurders de oproep van beschuldigde Steven Marijsse naar de 112 af in de assisenzaal. De jury kon horen hoe de operator hem richtlijnen gaf om aan reanimatie te doen. “Eén, twee, drie, vier”, imiteerde Marijsse haar. Bijna tien minuten aan een stuk. Een wat macaber stukje toneel, want Gerdy Delannoy was dan al morsdood.

Krantenkoppen in België

KIJK. In duet met Bart Peeters, maar kan Cowboy echt zingen?

‘The Masked Singer’ is uitgezongen. De komende weken kan je op vrijdagavond terecht op VTM voor ‘I Can See Your Voice’. Kunnen de deelnemers echt zingen of niet? Cowboy schopte het tot in de finale en mocht een duet zingen met Bart Peeters, zijn nummer ‘Brood voor morgenvroeg’. Klinkt dit als muziek in de oren of wil je het liefst

Lees meer »

DE INSIDER. “Zelenski wil alle veroverde gebieden terugwinnen, maar de kans is klein dat dat gaat lukken”

Al maandenlang wordt er gespeculeerd over een lenteoffensief van Oekraïne, zeker nu ook Bachmoet in de handen viel van Rusland. Maar waarom is dat offensief nog altijd niet gestart? Zal het ooit nog echt plaatsvinden? En zou dat lenteoffensief het einde van de oorlog kunnen betekenen? Dat legt professor militaire geschiedenis Kris Quanten uit in deze podcast: “Op korte termijn

Lees meer »

LIVE Songfestival. Stoot Gustaph door naar de finale?

Vanavond weten we ein-de-lijk of Stef ‘Gustaph’ Caers en zijn ‘Because Of You’ een plekje krijgt in de finale van het Songfestival. De bookmakers schatten zijn kansen alvast hoog in. Zo kampeerde Gustaph de voorbije weken op de achtste plek in het lijstje van landen die doorgaan, maar schoof hij vanmorgen nog een plaatsje naar voren. Na de allerlaatste dress

Lees meer »

N-VA in zee met Vlaams Belang? Politiek journalist Isolde Van den Eynde: “Laat campagnes wachten. Eerst nog een jaar besturen en problemen aanpakken”

Vormen N-VA en Vlaams Belang na de verkiezingen van juni 2024 samen een regering? Die vraag stond dit weekend centraal in de politieke actualiteit. “Als Vlaams Belang zijn shit opkuist, waarom niet?”, zei voorzitter Bart De Wever in ‘De Zondag’. Onze politieke journalist Isolde Van den Eynde analyseert dat interview in de studio van HLN LIVE: “Men vreest bij N-VA

Lees meer »

“In deze rijpe fruitsoort zit alcohol. Hoe rijper het fruit wordt, hoe hoger het percentage”: 4 verrassende voedingsmiddelen die alcohol bevatten

Van likeurpralines tot tiramisu: in heel wat producten gebruiken we alcohol als smaakmaker. Maar wist je dat er ook heel wat natuurlijke producten zijn die ‘stiekem’ alcohol bevatten? Welke zijn dat? En kan je daar dan ook effectief dronken van worden? Voedingswetenschapper Eric De Maerteleire zet vier verrassende voorbeelden op een rij.

Lees meer »