Nieuwsfeed

Assistkoning Mike Trésor (Genk) wint Ebbenhouten Schoen: “De Gouden Schoen? Daar denk ik nog niet aan”

De titelstrijd lijkt verloren voor Genk en Mike Trésor (23), maar de aanvaller ziet zijn sterke prestaties dit seizoen wel vertaald in een individuele trofee: hij won de Ebbenhouten Schoen als beste Afrikaanse speler of van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League.

Krantenkoppen in België

HLN GIRO-PRONO. Voorspel hier de top 3 van de veertiende rit en WIN een exclusieve 3 liter ‘Jeroboam’-fles Giro-Prosecco

Etaleer in de HLN Giro-Prono jouw wielerkennis, vertrouw op je buikgevoel of reken op (beginners)geluk. Onze redactie lanceert elke dag een nieuwe spannende pronostiek waarbij jullie een gooi mogen doen naar de dag- en de eindzege. Wie op het einde van de rit (pun intended) de meeste juiste voorspellingen behaalt, maakt bovendien kans op een exclusieve 3 liter-fles Prosecco.

Lees meer »

INTERVIEW. Bart Tommelein openhartig over verlies kleinkind en sterrenregister dat hij in Oostende gaat openen, een primeur in Vlaanderen

“Het verlies van mijn kleinkindje en het onnoemelijk verdriet van mijn eigen dochter hebben mij enorm geraakt.” Burgemeester van Oostende, Bart Tommelein (Open Vld), vertelt het met een traan, maar teder en eerlijk. “Wat ik deed? Wenen.” Voor altijd heeft hij zes kleinkinderen, ook al is zijn derde kleinkindje Jeanne een sterrenkindje. “Wetgeving of niet: ook een stilgeboren kindje blijft

Lees meer »

Auto botst vol op politiecombi op E40 in Sterrebeek

Op de E40 in Sterrebeek is afgelopen nacht de bestuurder van een auto vol tegen een politiecombi gereden. Die politiecombi stond op de middenrijstrook voor een eerder ongeval. De agenten bleven gelukkig ongedeerd. De bestuurder werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Wat kunnen we leren uit de lokale verkiezingen in Engeland? “Alles lijkt beter dan stemmen voor de Conservatieven”

Alle stemmen zijn nog niet geteld, maar nu al is duidelijk dat de Britse Conservatieven de grote verliezers zijn van de lokale verkiezingen in Engeland. Maar, ook opvallend: grote concurrent Labour kan daar niet optimaal van profiteren. Welk signaal heeft de Britse kiezer gegeven? Hoogleraar Britse cultuur Lieven Buysse maakt de balans op: “Het is nog nooit zo slecht geweest

Lees meer »

Politie twijfelt over motief schutter winkelcentrum Texas

De man die zaterdag in een winkelcentrum in de plaats Allen bij Dallas in Texas acht mensen doodschoot, had neonazistische ideeën, maar lijkt zijn slachtoffers willekeurig te hebben gekozen, zeggen de autoriteiten in de Amerikaanse staat. Etnische afkomst, geslacht of leeftijd zouden geen doorslaggevende rol hebben gespeeld, maar het motief van de 33-jarige Mauricio Garcia is nog in raadselen gehuld.

Lees meer »

“Ik geef het meeste geld uit aan eten, drinken en vazen”: ‘Blind Gekocht’-expert Bart Appeltans vertelt over zijn financiën

“Wat beleggen en bitcoins betreft ben ik sceptisch. Noem me ouderwets, maar ik investeer liever in vastgoed”, zegt Bart Appeltans (41). De interieurarchitect, momenteel te zien in ‘Blind Gekocht’ op Play4, vertelt wat hij van zijn ouders heeft meegekregen over geld en wat zijn financiële gewoontes én missers zijn. “Wat nog op mijn bucketlist staat, is het verbouwen van een

Lees meer »

KAART. Zo verhard is jouw gemeente

Na een jarenlange toename lijkt de totale verharde oppervlakte in Vlaanderen de voorbije jaren te stabiliseren. Toch blijft Vlaanderen met een verhardingsgraad van 15,3 procent een van de meest verharde regio’s van Europa. Maar de verschillen tussen de Vlaamse steden en gemeenten zijn groot. Op de onderstaande kaart ontdek je hoe verhard jouw gemeente precies is.

Lees meer »

1 op 3 meisjes wordt minstens één keer ongewenst seksueel aangeraakt terwijl gebruik condooms en pil opmerkelijk daalt

Vlaamse jongeren geven aan meer te maken te krijgen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een op de drie meisjes tussen 11 en 18 jaar gaf in 2022 aan dat ze minstens één keer ongewenst seksueel is aangeraakt. Dat blijkt uit de grote vierjaarlijkse HSBC-studie bij 20.000 jongeren. De studie toont ook een opvallende daling in het gebruik van het condoom en de anticonceptiepil.

Lees meer »