Nieuwsfeed

Assistkoning Mike Trésor (Genk) wint Ebbenhouten Schoen

De titelstrijd lijkt verloren voor Genk en Mike Trésor (23), maar de aanvaller ziet zijn sterke prestaties dit seizoen wel vertaald in een individuele trofee: hij won de Ebbenhouten Schoen als beste Afrikaanse speler of van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League.

Krantenkoppen in België

Vooruit lanceert voorstellen tegen ‘graaiflatie’: “Winsthonger grote bedrijven bepaalt de prijzen”

Vooruit gaat de strijd aan met wat het de ‘graaiflatie’ noemt van grote bedrijven. De Vlaamse socialisten leggen drie voorstellen op tafel die volgens de partij de koopkracht moet helpen beschermen. “Heel wat grote bedrijven misbruiken de inflatie om hun prijzen abnormaal te laten stijgen”, zegt Melissa Depraetere. “Hun winsthonger bepaalt nu de prijzen. Dat is onaanvaardbaar.”

Lees meer »

Een valse noot is toegestaan: Koen en Nono Wauters nemen flitsende videoclip op met kindjes UZ Gent. “Je mag zijn wie je bent”

68 kinderen, waarvan een groot deel ‘revaliderende’ jongeren, hebben een professionele videoclip opgenomen onder toeziend oog van Koen en Nono Wauters. Ze brengen hun clip op het Clouseau-nummer ‘En Dans’, waar ze een eigen bewerken van hebben gemaakt. “Het is een inspirerende clip geworden.” Neem het van ons aan, er zit talent in het jonge Gentse geweld.

Lees meer »

Netflix-account delen? Ook in België wordt het duurder

Netflix gaat nu ook in België maatregelen nemen tegen klanten die hun account delen met iemand die niet onder hetzelfde dak woont. Wie zijn abonnement toch nog met iemand van buiten het huishouden wil blijven delen, zal een plek voor een extra lid kunnen kopen voor 3,99 euro per maand. Dat heeft het bedrijf aangekondigd.

Lees meer »

Jeff Bezos verlooft zich met bekend nieuwsanker

Jeff Bezos (59) heeft zich na een relatie van vijf jaar verloofd met zijn vriendin. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De Amazon-topman stelde de vraag naar verluidt op zijn peperduur jacht. De enorme diamanten ring die Lauren Sanchez (53) momenteel draagt – in de vorm van een hart – zorgde eerder al voor heel wat speculatie.

Lees meer »

De gruwel van het ergste mijnenveld ter wereld: “Niet per se gemaakt om te doden, wel om mensen te doen lijden”

In Oekraïne vallen dagelijks burgerdoden of gewonden door ontploffende mijnen. Vooral in recent bevrijde gebieden in het oosten en het zuiden van het land zijn ze een echte plaag. Het Nieuwsblad volgde een ontmijningsteam in de provincie Charkov, waar honderden vlinderbommen in het rond slingeren. “Die zijn niet per se gemaakt om te doden, wel om mensen te doen lijden.

Lees meer »

Stad Brugge laat ambtenaar de bijna 1.000 Airbnb-verblijven controleren: “Een bewoner verhuurde zijn sociale flat in de weekends”

Momenteel telt Brugge maar liefst 950 appartementen of huizen die via online platformen zoals Airbnb worden verhuurd. Dat is maar liefst 30 procent meer dan zes jaar geleden. Maar hoe kijkt de Brugse hotelsector naar die evolutie? En plant de stad maatregelen? “We sturen nieuwe verhuurders steeds een aangetekende brief als we merken dat ze geen aanvraag hebben ingediend”, zegt

Lees meer »

Lezers stuurden deze opmerkelijke foto’s van “fietspaden” in…

Afgelopen week zijn maar liefst 18.846 fietspunten gemeld voor VeloVeilig Vlaanderen, het grootste fietsonderzoek van Vlaanderen. Verschillende lezers stuurden ook foto’s in van plaatsen waar nog heel wat werk aan de winkel is op vlak van fietsveiligheid. Bekijk hieronder de meest opmerkelijke fietspunten in Vlaanderen. Wat is het meest onveilige fietspunt in jouw buurt? Ontdek hier het VeloVeilig Rapport van

Lees meer »