Nieuwsfeed

AvH-voorzitter Luc Bertrand: ‘We waren de vastgoedcrisis voor’

19:17 Een volle zaal maandagnamiddag in een Antwerps luxehotel voor de algemene vergadering van Ackermans & van Haaren. De aandeelhouders hadden veel vragen over de situatie bij de vastgoedpoot Nextensa en …

Krantenkoppen in België

Woensdagmiddag al “uitzonderlijk druk” op Vlaamse wegen: Verkeerscentrum waarschuwt voor werven tijdens Hemelvaartsweekend

Het Hemelvaartsweekend is voor veel mensen een gedroomde aanleiding om een uitstapje te maken. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt mensen echter om “niet zomaar in de auto te stappen”, maar om goed te bekijken welke route ze op weg naar hun vakantiebestemming of op de weg terug kunnen nemen, want door een aantal wegenwerken belooft het her en der aanschuiven te

Lees meer »

Kwart van bussen en trams in Vlaanderen rijdt niet op tijd

In 2022 reed een kwart van de bussen en trams in Vlaanderen niet op tijd. Daarnaast werden vorig jaar ook bijna 275.000 ritten geschrapt, ruim 90.000 ritten meer dan vier jaar geleden. Het aantal ritten dat moest geschrapt worden door personeelsproblemen is op vier jaar tijd zelfs verviervoudigd.

Lees meer »

Straffen voor verraad, sabotage en terrorisme verhoogd in Rusland

Wie in Rusland veroordeeld wordt voor hoogverraad, riskeert een levenslange gevangenisstraf. De Russische president Vladimir Poetin heeft namelijk strengere wetten goedgekeurd voor verraad, sabotage en terrorisme. Onlangs werd de Russische oppositiefiguur Vladimir Kara-Moerza nog veroordeeld tot 25 jaar cel, onder meer wegens hoogverraad.

Lees meer »

Hoe krijg je dat rooster schoon? En wanneer moet je het vlees om draaien? Grillmaster deelt 10 onmisbare barbecuetips

Barbecueën: altijd plezant, soms ook irritant. Want telkens weer stribbelt dat houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips van professioneel grillmaster en voormalig Belgisch Kampioen ‘ribben’ Steven Aerts uit Boutersem zijn al die BBQ-ergernissen voorgoed verleden tijd.

Lees meer »

Schade door overstromingen in Noord-Italië loopt op: “Het is nog steeds een noodsituatie”

In de Noord-Italië veroorzaakt de zware overstroming voor steeds meer schade. Hulporganisaties zoeken nog altijd naar slachtoffers. De ramp heeft al zeker dertien levens geëist en heeft al meer dan 30.000 mensen gedwongen hun huizen te verlaten. "Het is voor veel mensen nog steeds een noodsituatie", vertelt VRT NWS-journalist Mieke Strynckx, die ter plaatse is. "Mensen zijn nog bezig met

Lees meer »

Zelensky verrassend naar top Arabische Liga

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is verrassend afgereisd naar de top van de Arabische Liga in Saoedi-Arabië. Hij is vrijdag geland in de kuststad Djeddah, zo bericht het nieuwskanaal Al-Arabija. Zelensky heeft zijn aankomst op Twitter bevestigd.

Lees meer »

Wat kan het Westen nog doen om munitietekort in Oekraïne te vermijden? “We moeten innovatief zijn: kunnen we geen 3D-printers inzetten?”

Oekraïne is klaar voor een tegenoffensief, maar heeft te weinig munitie omdat westerse leveranciers hun gevechtsintensiteit maar moeilijk kunnen bijbenen. Hoe groot is het probleem juist? En hoe valt een echt tekort nog te verhelpen? “De EU moet de defensie-industrie opschalen naar oorlogseconomie”, klinkt het bij experts, die ook enkele creatieve oplossingen voorstellen.

Lees meer »