Nieuwsfeed

Bart Tommelein (Open VLD) vormt stadslijst met Groen en CD&V in Oostende

In Oostende gaan Open VLD, Groen en CD&V samen een stadslijst vormen voor de lokale verkiezingen van oktober 2024. Dat heeft burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) bevestigd aan VRT NWS. Volgens Tommelein is het de bedoeling om het beleid van de huidige coalitie van Open VLD, Groen, CD&V en N-VA voort te zetten.

Krantenkoppen in België

LIVEBLOG. Natuurbrand in Hoge Venen onder controle maar nog niet helemaal geblust, voorlopig geen hulp gevraagd van brandweer uit buurlanden

De brand die maandag is uitgebroken in de Hoge Venen is onder controle maar nog altijd niet volledig geblust. Integendeel, het vuur dreigt nog uit te breiden door de veranderende windrichting. Intussen is 170 hectare natuurgebied – gelijk aan zowat 250 voetbalvelden – in vlammen opgegaan. De gouverneur van Luik heeft het provinciaal rampenplan geactiveerd om een beroep te kunnen

Lees meer »

Waarom wil ‘moegestreden’ Bart Verhaeghe Club Brugge verkopen? Zeven vragen en antwoorden over plannen van de voorzitter

Club Brugge staat dus ‘te koop’. Voorzitter Bart Verhaeghe wil blauw-zwart (gedeeltelijk) van de hand doen. Mede door het aanslepende bouwdossier gaf de preses de opdracht aan de internationale topbankier Raine Group om zijn opties in kaart te brengen. Maar waarom juist? En wat is blauw-zwart waard? Zeven vragen en antwoorden over de plannen van de voorzitter. “Op dat vlak

Lees meer »

Oekraïne zegt klaar te zijn voor langverwacht tegenoffensief, explosies gemeld op meerdere plaatsen in Rusland

Oekraïne is klaar om zijn langverwachte tegenoffensief tegen de Russische troepen te lanceren. Dat zegt Oleksiy Danilov, secretaris van de Oekraïense Nationale Veiligheids- en Defensieraad, tegen de BBC. Hij stelt dat de aanval “morgen, overmorgen of over een week” kan beginnen. Volgens een presidentieel adviseur worden Russische aanvoerlijnen en munitiedepots al bestookt. Zaterdag worden door verschillende bronnen meerdere explosies gemeld

Lees meer »

Popgroep Aqua komt vanonder het stof met rapremix van culthit ‘Barbie Girl’, speciaal voor nieuwe Barbie-film

De nieuwe film ‘Barbie’, met Margot Robbie, krijgt een soundtrack waar menig muziekliefhebber vermoedelijk de vingers bij aflikt. De populairste artiesten van dit moment hebben nieuw werk opgenomen, onder wie Dua Lipa. Ook danceformatie Aqua is uit de mottenballen gehaald voor een bijzondere remix van haar foute hit. Het wordt spannende muziek bij een juist seksloze film.

Lees meer »

Martelexpert VN trekt aan alarmbel: “Dringend zorg nodig voor Navalny in Russische cel”

De Russische regering moet de gedetineerde oppositiepoliticus Aleksej Navalny dringend uitgebreide medische zorg verlenen nu zijn gezondheid ernstig verslechtert. Dat stelt Alice Edwards, de speciale VN-rapporteur voor marteling en andere wreedheden. Als het klopt dat de Kremlincriticus in zeven maanden tijd 114 dagen in barre omstandigheden in een isoleercel is geplaatst, komt dat volgens haar neer op een vorm van

Lees meer »