Nieuwsfeed

Belg laat hogere rente op spaargeld links liggen

01:00 De vier grootbanken in ons land hebben de tegoeden op de gereglementeerde spaarboekjes sinds 2009 ruimschoots zien verdubbelen. Terwijl de aangroei bij de kleinere banken beperkter was.

Krantenkoppen in België

Is fanatiek fitnessen als tiener wel gezond? Inspanningsfysioloog en fitness-coach geven hun tips om als jongere veilig te sporten

Steeds meer jongeren vinden hun weg naar de fitnesszaal, en TikTok krioelt van de 16-jarigen (en jonger) die hun vooruitgang in de gym delen. Maar is fitness wel gezond voor een groeiend lichaam? “Krachttraining met de focus op spieren groter maken, is risicovol en absoluut geen piste die je als jonge sporter alleen moet bewandelen”, zeggen inspanningsfysioloog Katrien Koppo en

Lees meer »

HLN/VTM NIEUWS wint Belfius Persprijs voor onderzoek naar bejaardenhandel in de thuiszorg

Onze collega Joppe Nuyts (26), onderzoeksjournalist van HLN en VTM NIEUWS, heeft de Belfius-persprijs in de categorie ‘Jong Talent’ gewonnen. Joppe wint de prijs voor zijn onderzoek naar bejaardenhandel in de thuiszorg. De jury prijst Joppe voor zijn durf en journalistieke gebetenheid in een dossier met grote economische belangen en een maatschappelijke impact. Het is de eerste keer dat de

Lees meer »

WHO-comité beraadt zich over opheffen gezondheidsnoodtoestand voor mpox

De uitbraak van het mpox-virus (vroeger apenpokkenvirus) in meer dan honderd landen is grotendeels onder controle. In Genève bespreken de leden van het mpox-noodcomité woensdag daarom of de situatie nog steeds de afkondiging van een internationale gezondheidscrisis rechtvaardigt. Het comité werd in juni 2022 voor het eerst bijeengeroepen en adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Alles wijst erop dat het resultaat van

Lees meer »

‘Voorzorgsbeginsel’ in kinderopvang decretaal verankerd

Het ‘voorzorgsbeginsel’, het principe dat de veiligheid en de integriteit van het kind in de kinderopvang voorop stelt, is nu ook decretaal verankerd. Het voorzorgsprincipe is een aanbeveling van de parlementaire onderzoekscommissie naar de veiligheid in de kinderopvang en wordt op het terrein ook al toegepast sinds de zomer van 2022.

Lees meer »

Rusland is het initiatief onverbiddelijk kwijt

De beperkte terreinwinst die de Oekraïners boeken rond Bachmoet maakt één zaak duidelijk: de Russen hebben het initiatief in de oorlog niet meer in handen. ‘Dat heeft Oekraïne genomen’, zegt een adviseur van de Oekraïense president Zelenski.

Lees meer »

Nederlandse Anjet Daanje wint Libris Literatuurprijs

De Nederlandse schrijfster Anjet Daanje heeft de Libris Literatuurprijs gewonnen met haar roman ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’. De prijs is de onderscheiding voor beste oorspronkelijke Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar en daarbij hoort een cheque ter waarde van 50.000 euro en een bronzen legpenning ontworpen door Irma Boom. Ook de Vlaamse auteurs Yves Petry en Peter Terrin

Lees meer »