Nieuwsfeed

Beveren vraagt schadevergoeding voor extra kosten PFAS-vervuiling 3M-fabriek in Zwijndrecht

De gemeente Beveren heeft een brief geschreven aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Daarin vraagt ze een compensatie voor de gemaakte kosten naar aanleiding van de PFAS-vervuiling door de 3M-fabriek in buurgemeente Zwijndrecht. Onder meer de werken aan de N70 in Beveren liepen flinke vertraging op door PFAS-vervuiling. De gemeente hoopt een deel van de extra kosten bij de Vlaamse regering te recupereren.

Krantenkoppen in België

Zo zien ‘perfecte’ man en vrouw eruit volgens artificiële intelligentie: “Opvallend vriendelijk, maar ook banaal”

Wat als… de perfecte man en vrouw zouden worden gecreëerd door artificiële intelligentie? Dan krijg je een donkerharige knapperd en een blonde schoonheid. “Geruststellend is wel dat ze niet écht perfect zijn, het gezicht van de man is asymmetrisch”, analyseert een plastisch chirurg. “Maar verder missen ze een tikje karakter.” Wat valt uit deze beelden te leren?

Lees meer »

Overheid houdt informatie onterecht geheim voor burgers

Federale, Vlaamse en lokale overheden weigeren regelmatig om bestuursdocumenten die in de regel openbaar zijn, aan burgers of bedrijven vrij te geven. Dat melden De Tijd en Apache, na een onderzoek samen met Le Monde, Follow The Money en Die Welt. Toezichthouders geven klagers in de grote meerderheid van de gevallen gelijk wanneer die zich niet bij een beslissing van

Lees meer »

Opnieuw tienduizenden deelnemers bij protesten tegen regering in Israël

In de Israëlische kuststad Tel Aviv hebben zaterdagavond opnieuw tienduizenden mensen geprotesteerd tegen de rechts-religieuze regering van premier Benjamin Netanyahu. Ook in onder andere Haifa en Jeruzalem kwamen honderden tot duizenden mensen op straat, berichten Israëlische media. Volgens de organisatoren waren er in zowat 150 steden en gemeenten protestbijeenkomsten.

Lees meer »

Liveblog – Liverpool maakt zich op voor de finale van het Eurovisiesongfestival

Vanavond vertegenwoordigt Gustaph ons land op het Eurovisiesongfestival in het Verenigd Koninkrijk, dat dit jaar samen met de winnaar van vorig jaar, Oekraïne, de liedjeswedstrijd organiseert. Met "Because of you" probeert hij het publiek in Liverpool en de kijkers thuis voor zich te winnen. Maar wie gaat er straks met de hoofdprijs lopen? Volg hier de opvallendste momenten van Eurovision

Lees meer »

Eén dode bij brand in flatgebouw in Sint-Lambrechts-Woluwe

In de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe is afgelopen nacht een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat heeft de Brusselse brandweer gemeld. In totaal werd een veertigtal bewoners geëvacueerd, van wie er twaalf voor verzorging naar het ziekenhuis moesten. Geen van hen verkeerde in levensgevaar. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Lees meer »