Nieuwsfeed

Binnenkijken in een landhuis in de stad: luxepenthouse met skybar, daktuin en wijnkamer te koop voor 2,3 miljoen euro

Een grote daktuin met buitendouche, privélift, wijnkamer, vloeren in Calacatta marmer en Wengé parket,… Midden in centrum Gent staat een luxueus penthouse te koop. Er hangt wel een prijskaartje aan vast van 2,3 miljoen euro, maar ook de foto’s alleen zijn al de moeite.

Krantenkoppen in België

Volksfeest voor wereldkampioen snooker Luca Brecel in thuisgemeente Maasmechelen

In het Koninginnepark in Maasmechelen is vanmiddag een volksfeest gehouden voor de nieuwe koning van het snooker: wereldkampioen Luca Brecel. Duizend Maasmechelaren kwamen meevieren en luisterden niet alleen naar Brecel zelf, maar ook naar zijn ouders, zijn snookercoach en een sponsor. Hij kreeg een chocoladen snookertafel cadeau. Brecel zelf was dankbaar dat de gemeente dit volksfeest voor hem organiseerde.

Lees meer »

Senaats­voor­zit­ster D’Hose (Open Vld) wil voor zomer akkoord over afschaf­fing van Senaat: “De kiezer moet zich hierover kunnen uitspreken in 2024”

Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld) wil voor de zomer nog een akkoord sluiten om de Senaat definitief op te doeken. Uit contacten met de verschillende fracties leert ze dat hierover veel eensgezindheid bestaat, zei D’Hose bij VTM Nieuws. “We moeten gaan voor een slanke overheid waarbij de Senaat geen rol meer speelt, maar ik kan de Senaat niet met één

Lees meer »

Risico op huidkanker groter voor wie langdurig buiten werkt

Buitenwerkers die langdurig aan uv-straling zijn blootgesteld lopen op de lange termijn 77 procent meer kans om een vorm van huidkanker (spinocellulair carcinoom en actinische keratose) te ontwikkelen. Ook het risico op de ontwikkeling van de meest voorkomende vorm van huidkanker (basocellulair carcinoom) ligt bij hen 43 procent hoger dan bij de rest van de bevolking. Dat meldt de Stichting

Lees meer »

“Hij is de fitste man die ik ken, maar ik wil dat hij ook fit blíjft”: drukke werkschema van koning Charles baart familie zorgen

Lunchen doet hij niet om tijd te besparen, hij valt geregeld in slaap achter z’n bureau en z’n kantoor staat vol met zakken werk. Koning Charles (74) is zonder twijfel een van de hardst werkende mensen in Groot-Brittannië. Tot grote wanhoop van z’n familie, die hem al meermaals aanmaanden om het rustiger aan te doen. “Die man houdt écht nooit

Lees meer »

“Je hoeft enkel de meubels op de juiste plaats te zetten”: woonexpert toont 5 sleutel-op-de-deurwoningen die je nu kan kopen

Wie sleutel-op-de-deur bouwt, kiest voor een kant-en-klaar, volledig afgewerkt huis waarbij alles gecoördineerd wordt door één partner. Zo spaar je heel wat tijd uit die anders opgaat aan het zoeken van aannemers, vergelijken van offertes, op elkaar afstemmen van planningen… Vaak hoef je ook je hoofd niet te breken over plannen en materialen, al zijn er evengoed firma’s die volledig

Lees meer »

De financiële inzichten van Xavier Bouckaert (47), CEO van Roularta Media Group: “Je gaat beter op jonge leeftijd op je bek, dan 20 jaar later”

Xavier Bouckaert is sinds 2016 CEO van het beursgenoteerde Roularta Media Group. Een rol die hij overnam van zijn schoonvader. We vroegen hem welk advies hij zou geven aan zijn twintigjarige zelf en wat zijn financiële toppers en missers zijn. “Ik weet wat ik nu zou doen als twintiger. Er ligt een wereldwijd potentieel voor je neus.”

Lees meer »

Grootschalige politieactie in meerdere Europese landen viseert ‘Ndrangheta-maffia: ook in België zes verdachten gearresteerd

Bij een grootschalige actie in verschillende Europese landen heeft de politie de Italiaanse ‘Ndrangheta-maffia in het vizier genomen. In verschillende Duitse deelstaten vonden tientallen huiszoekingen en arrestaties plaats, zo melden de parketten van Düsseldorf, Koblenz, Saarbrücken en München en de recherchebureaus van de deelstaten Beieren, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Saarland woensdagochtend. Ook in andere landen, waaronder België, werden verdachten gearresteerd.

Lees meer »