Nieuwsfeed

“Britse oud-vicepremier Raab vertrekt ook uit Lagerhuis”

De voormalige Britse vicepremier Dominic Raab stopt na de volgende algemene verkiezingen als lid van het Lagerhuis. De Britse krant ‘The Telegraph’ heeft brieven van Raab aan de voorzitter van zijn lokale Conservatieve Vereniging ingezien. Daarin schrijft de oud-vicepremier dat hij opstapt wegens de druk die zijn werk op zijn familie heeft gelegd. Ook De Britse zender ‘Sky News’ bericht over zijn aanstaande vertrek.

Krantenkoppen in België

Cordon terminé

13:23 Ruim twaalf jaar was de Syrische dictator Bashar al-Assad een paria. Aan zijn cordon sanitaire komt vrijdag een einde wanneer hij aanschuift bij de Arabische Liga.

Lees meer »

Organisatie Eurovisiesongfestival bedacht nieuwe manier om kwalificaties te onthullen (maar komt al terug op beslissing)

Deze week is het zover. Op dinsdag 9 en donderdag 10 mei vinden de halve finales plaats van het Eurovisiesongfestival in Liverpool. De European Broadcasting Union (EBU) wou het eens over een andere boeg gooien en kondigde een nieuwe manier aan om de gekwalificeerde landen bekend te maken. Maar die belissing stootte op veel kritiek, waardoor deze wederom wordt teruggedraaid.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het is beter dat tien schuldigen ontsnappen dan dat één onschuldige lijdt. Dat principe is nog steeds hyperactueel, bewijst de zaak Olivier Vandecasteele”

Politiek is soms een smerig spel. Al helemaal op het buitenlands toneel. Het siert premier De Croo (Open Vld) dat hij zijn handen durft vuil te maken om een onschuldige landgenoot vrij te krijgen. Het is geen propere keuze om een terrorist te moeten ruilen voor Olivier Vandecasteele. Het was wel de enige juiste.

Lees meer »

KIJK. VTM GO-reeks ‘Vloglab’ krijgt nu ook een film

Na negen seizoenen op het kleine scherm, krijgt de VTM GO-reeks ‘Vloglab’ nu een vervolg in de bioscoop met ‘Vloglab: The Movie’. In ‘Vloglab: The Movie’ neemt de Vloglab-band deel aan een zangwedstrijd. De winnaar mag in het voorprogramma van de enige echte Metejoor optreden, maar niet alle bands gunnen elkaar de overwinning.

Lees meer »

“Dit is potverdekke het leven van onze dromen”, schreef Myrthe (25) nog. En toen maakte ze een fatale val

“We beleven het leven van onze dromen en potverdekke, dat kunnen we nog lang volhouden.” Myrthe (25) en haar vriend Mathias (26) waren sinds oktober vorig jaar op roadtrip langs de meest fotogenieke plekjes in Europa. In haar blog pende ze haar avontuur nauwkeurig neer. Zo konden familie en vrienden dankzij haar schrijfsels meegenieten van het avontuur. Tot het gisteren

Lees meer »