Nieuwsfeed

Bulgarije: politieke partijen sluiten compromis voor een “stabiele regering”

Voormalig Eurocommissaris Mariya Gabriel, die belast is met de vorming van een regering in Bulgarije, heeft maandag aangekondigd dat er een compromis is met het liberale kamp om “een stabiele regering” te vormen en zo nieuwe verkiezingen te voorkomen na een impasse van twee jaar.

Krantenkoppen in België

“Als je me op mijn bek wil zien gaan, is het nu het moment”: Aaron Blommaert geeft vanavond eerste solo-concert ooit

Nadat Aaron Blommaert ‘The Masked Singer’ wist te winnen, gaat zijn muzikale carrière als een speer. Zijn eerste single ‘Zonde’ draait op zo goed als elke grote radiozender mee, en optredens worden aan de lopende band geboekt. “Deze zomer staan er al 20 gepland!”, glundert Aaron, “De meeste boekingen kwamen zelfs al binnen voor ik mijn eerste single uitbracht.” Om

Lees meer »

UITSLAGEN. Rubio troeft medevluchters af op Crans-Montana, Thomas blijft leider na wapenstilstand bij favorieten

Einer Rubio (Movistar) toonde zich de slimste vluchter in de ultrakorte dertiende etappe van de Giro. De Colombiaan liet boven op Crans-Montana Thibaut Pinot en Jefferson Cepeda achter zich in een sprintje met drie. INEOS voerde de hele dag het peloton aan, maar op de slotklim bleven alle favorieten voor het klassement broederlijk bij elkaar. Geraint Thomas behoudt dus zijn

Lees meer »

ROYALTYCHECK. De nieuwe foto van William en Kate, de hartverwarmende oproep van Carl Philip en de zomerse jurk van Mary

Feest in het Verenigd Koninkrijk: prins William en prinses Catherine vieren hun huwelijksverjaardag en doen dat met een nieuwe officiële foto. De Noorse kroonprinses Mette-Marit is weer aan het werk na haar ziekteverlof. En de Zweedse prins Carl Philip heeft een oproep tot meer tolerantie gelanceerd. Die komt geen dag te vroeg, zo bewijzen de schampere commentaren over het kapsel

Lees meer »

WEERBERICHT. Zonnig en droog bij maxima tot 16 graden

Er hangt woensdagochtend eerst lage bewolking of lokale nevel, vooral ten zuiden van Samber en Maas en aan de kust. Elders is het licht- tot gedeeltelijk bewolkt. Later op de dag komen er brede opklaringen voor, maar een lokale bui is niet helemaal uitgesloten. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en aan zee en rond

Lees meer »

KIJK. Duitse toeriste riskeert celstraf nadat ze poedelnaakt religieuze ceremonie verstoort in Bali

Een Duitse toeriste is afgelopen maandag gearresteerd nadat ze een religieuze ceremonie op het Indonesische eiland Bali verstoorde. Op bovenstaande beelden is te zien hoe de 28-jarige vrouw zelfzeker tussen de danseressen wandelt en de deur van een tempel probeert open te breken. Vervolgens begint de vrouw te bidden tussen de verbouwereerde toeschouwers. De toeriste riskeert een celstraf van twee

Lees meer »

“We wilden een snelle en vreedzame beëindiging van de illegale rave”: Limburgse gouverneur blikt terug op afgelopen weekend

Zo’n 15.000 festivalgangers trokken dit weekend naar het militair domein in Sint-Truiden voor een illegale raveparty. De Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA), blikte dinsdagvoormiddag in zijn ambtswoning terug op het afgelopen weekend. Hoe kan zo’n grote raveparty georganiseerd worden zonder dat iemand op de hoogte was? Hoe kan de provincie in de toekomst meer inzetten op preventie? Is er nood

Lees meer »

14-jarige Fien Lefevre wint ‘Junior Bake Off’

De volgende generatie bakkers is gegarandeerd. In ‘Junior Bake Off’ toveren de juniors suiker, bloem en eieren om tot de lekkerste en creatiefste baksels. Fien Lefevre (14), uit Boechout, bekroont zich in het derde seizoen tot ‘beste Junior bakker’. In de finale wist ze met haar driedubbele stapeltaart finalistes Louise en Merel te overtreffen.

Lees meer »

IN BEELD. BV’s openen mee Sinksenfoor: “Pure nostalgie”

Het grootste rondreizende pretpark van ons land is terug. Zaterdagnamiddag vond in Antwerpen de opening plaats van de legendarische Sinksenfoor met meer dan 150 attracties voor jong en oud, én een heleboel eetkraampjes en terrasjes. Heel wat BV’s kwamen deze sfeer opsnuiven, waaronder Tom Waes. Hij is dit jaar peter van de Sinksenfoor.

Lees meer »