Nieuwsfeed

Colombiaanse president schort wapenstilstand met rebellengroepen op

De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft maandag in vier regio’s de wapenstilstand opgeschort met de grootste aftakking van de vroegere rebellengroep FARC. Daarmee reageert hij op de moorden van vier minderjarigen door de gewapende groep.

Krantenkoppen in België

Emoties laaien hoog op bij Luca Brecel: “Toen Selby vijf frames op rij won, zag ik het niet meer zitten. Ik was compleet van de wijs”

In tranen zat Luca Brecel erbij. Even daarvoor galmde er door de befaamde ‘Crucible’ in Sheffield de onvergetelijke woorden: World Champion, Luca Brecel! “Toen Selby terugkwam tot 16-15, zag ik het niet meer zitten”, was Brecel eerlijk. Maar ‘The Belgian Bullet’ rechtte de rug en pakte de twee volgende frames. Wat een ontlading. “Nu ga ik de komende weken en

Lees meer »

Lotte De Clerck onthult ‘#LikeMe’-geheim: “Oorspronkelijk deed ik auditie voor twee andere hoofdrollen, maar die werd ik net niet”

Na Pommelien Thijs, Maksim en Camille gaat nu ook ‘#LikeMe’-actrice Lotte De Clerck de uitdaging aan om een solocarrière te starten. Lotte verscheen pas in het derde seizoen van de hitreeks, als het nichtje van Directeur Wolfs (Hugo Sigal). Twee seizoenen vertolkte ze de rol van de rebelse Emma Wolfs. “Ik deed in het prille begin ook auditie voor Caro

Lees meer »

Leider van extreemrechtse Proud Boys schuldig aan opruiing

In de Verenigde Staten zijn vier leden van de extreem-rechtse groep Proud Boys schuldig bevonden aan opruiing, voor hun rol in de bestorming van het Capitool twee jaar geleden. Onder meer de leider van de groep is bij de schuldigen. Volgens de jury speelden de vier een coördinerende rol tijdens de bestorming van het parlementsgebouw op 6 januari 2021 en

Lees meer »

Uithaal naar de roddels over Julia en Metejoor: zo zorgde K3 voor de meestbesproken tekstregel uit ‘Liefde voor muziek’

‘Een metejoor niet altijd heter’. Het was bij uitstek de meestbesproken tekstregel uit het afgelopen seizoen van ‘Liefde voor muziek’, gezongen door K3 terwijl Julia uitdagend richting Metejoor kijkt. Daarmee gaf het trio een veeg uit de pan richting juicechannels die een roddel lanceerden over een relatie tussen Julia en Metejoor. In de laatste aflevering blikt het trio terug en

Lees meer »

Red Dragon Wout D’Heer beleeft droomavond na volleybaltitel met Trentino: “4.000 supporters uit de bol zien gaan, dat is kicken”

Wout D’Heer (22) – middenman bij de Red Dragons – is kampioen van Italië. Zijn team Trentino won de beslissende vijfde finale tegen Civitanova met 3-0. D’Heer, als derde middenman na de rugblessure van de Servische international Lisinac al een tijdje basisspeler, heeft na twee jaar bij Trentino in Italië al een mooi palmares verzameld: bekerfinalist, zilver en brons op

Lees meer »