Nieuwsfeed

Continental verkoopt Russische fabriek aan lokale investeerder

21:31 De Duitse bandenfabrikant Continental heeft een fabriek met 1.100 medewerkers in de Russische stad Kaloega verkocht aan de lokale investeerdersgroep S8 Capital.

Krantenkoppen in België

Het verhaal achter de lege tribune in het stadion van Antwerp

De voetbalwedstrijd op de Bosuil in Deurne waarin Antwerp tegen Union de Belgische titel probeert te veroveren, is volledig uitverkocht, maar toch is op televisie duidelijk een volledig lege tribune te zien. Het gaat om sfeertribune 2 die recht tegenover de camera’s in de hoofdtribune ligt. Om veiligheidsredenen kan die al meer dan twee jaar niet meer gebruikt worden. Maar

Lees meer »

Hans de gans, Jefke de haan en Theo de kalkoen mogen blijven van de rechter: “Meteen 1.000 euro geïnvesteerd in hun hok”

De rust is teruggekeerd in de Bellekouterlaan in Schellebelle na een dispuut tussen vier buren en twee liefhebbers van pluimvee. Zij stonden de afgelopen weken lijnrecht tegenover elkaar in een ruzie over het luidruchtige pluimvee in de tuin van Marino en Dirk. Eén maand na een eerste zitting op het Vredegerecht in Wetteren mogen Hans de gans, Jefke de haan

Lees meer »

Zwarte lijst, hekken en extra beveiliging: met deze maatregelen hopen recreatiedomeinen amokmakers te weren

Provincie Oost-Vlaanderen voert een zwarte lijst in om deze zomer amokmakers uit zijn recreatiedomeinen te weren, nadat Vlaams-Brabant dat al deed. Verschillende domeinen, waaronder De Blaarmeersen in Gent en De Nekker in Mechelen, treffen ook zelf maatregelen om incidenten te vermijden. Zijn er nog recreatieparken waar strengere regels ingevoerd worden? En komen er ook zwarte lijsten in de provincies Antwerpen,

Lees meer »

Bosbranden en overstromingen in Westen van Canada

Het westen van Canada wordt getroffen door overstromingen en tientallen bosbranden, waardoor duizenden mensen hun woningen hebben moeten verlaten. In de regio worden ongewoon hoge temperaturen opgemeten, op sommige plaatsen tien graden Celsius boven de normale temperatuur voor deze tijd van het jaar.

Lees meer »

AI-pionier stapt op bij Google uit angst voor ‘killer robots’. Waar staan moordrobots vandaag?

Britse computerwetenschapper Geoffrey Hinton (75) stapt op bij Google. Hij waarschuwt dat de strijd om het slimste AI-systeem kan escaleren. Volledige autonome ‘killer robots’ zouden minder veraf zijn dan we denken. Zowel de NAVO als Rusland experimenteren met gevechtsrobots die op eigen houtje de trekker overhalen. Staan we voor een nieuwe wapenwedloop? “De belangen zijn vandaag te groot”, zegt defensie-expert

Lees meer »

Man eist via de rechtbank DNA-test van omstreden Torhoutse gynaecoloog (70): “Ik heb het recht om mijn échte afkomst te kennen”

Een 37-jarige man stapt naar de rechtbank om een DNA-test af te dwingen van de gynaecoloog uit Torhout die in de jaren ’80 met zijn eigen sperma kunstmatige inseminaties zou hebben uitgevoerd. Het parket beslist de zaak te seponeren wegens verjaring en Geert V. (70) zélf ontkent alles. Nu krijgt de zaak mogelijk tóch een staartje. “Het gaat mij niet

Lees meer »

“Niet illegaal, wel problematisch”: bpost betaalde 3 jaar het loon van twee medewerkers Petra De Sutter. Brengt dit haar in de problemen?

Drie jaar lang werden twee kabinetsmedewerkers van minister Petra De Sutter (Groen) – bevoegd voor de post – betaald door Bpost. Uitgerekend zij moeten onderhandelen over de staatssteun die bpost krijgt – en dat ruikt naar belangenvermenging. “Met de kennis van vandaag had ik het toen beter niet gedaan”, reageert De Sutter. Komt de groene minister in nauwe schoentjes te zitten?

Lees meer »

Fabio Jakobsen snelt naar zege in Ronde van Hongarije

Terwijl alle ogen gericht zijn op Remco en de Giro doet ploegmaat Fabio Jakobsen zijn duit in het Quik.Step zakje. Het Nederlands sprintkanon hield Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) af in de tweede etappe van de Ronde van Hongarije. Casper van Uden (Team DSM) sprintte naar de derde plaats.

Lees meer »