Nieuwsfeed

“De communicatie met het Griekse ziekenhuis is een grote soep”: familie van Jessica (29) en Laurent (33) getuigt na dodelijk accident in Rhodos

Ze keken zó hard uit naar hun weekje vakantie in Rhodos, Jessica (29) en Laurent (33) uit het Luikse Grivegnée. Maar een ritje met de quad op het eiland draaide voor het koppel uit op een waar drama: ze vlogen frontaal tegen een vrachtwagen op het andere rijvak. Laurent overleed aan zijn verwondingen, Jessica – zij zat achterop – ligt in een kunstmatige coma. “Laurent draaide aan zijn stuur, maar dat bleek plots defect”, klinkt het bij de trieste familie.

Krantenkoppen in België

“Dokters zeiden dat ik de rest van mijn leven vloeibare voeding moest eten”: Kato Callebaut werd vegan tegen ziekte van Hashimoto

Kato Callebaut, zangeres van ‘The Starlings’, lijdt aan de ziekte van Hashimoto, een auto-immuunziekte, die ook een effect heeft op haar eetpatroon. Na verschillende onderzoeken vertelden de dokters haar dat ze best zou overschakelen op vloeibare voeding voor de rest van haar leven. “Ik heb het twee weken geprobeerd, maar dat kon ik niet”, vertelt Kato tegen diëtiste Sanne Mouha

Lees meer »

Storing aan seinen in Antwerpen opgelost, treinverkeer rond Kortrijk pas morgen weer normaal door schade aan bovenleiding

Het treinverkeer in zone Antwerpen en Kortrijk is deze namiddag ernstig verstoord. In Kortrijk worden de problemen veroorzaakt door een incident aan de bovenleiding en zal het treinverkeer ten vroegste dinsdagochtend weer normaal zijn. In Antwerpen-Berchem was er een storing in het seinhuis. Die was rond 17.15 uur weer opgelost. “Maar we verwachten nog heel wat vertragingen tijdens de avondspits”,

Lees meer »

Burgemeester Auckland roept noodtoestand uit wegens zware regenval

In de grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland, is dinsdag de noodtoestand afgekondigd wegens zware regenval. De stad is, net als grote delen van de rest van het land, getroffen door noodweer. Dinsdagochtend meldde weerinstituut NIWA dat er meer dan 45 millimeter regen per uur viel. In Nederland noemen we neerslag boven de 25 millimeter in één uur een hoosbui.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Albert en Paola waterverspillers? Onze reporter trok naar het dorp van hun buitenverblijf en kreeg hun échte waterverbruik te zien

Albert en Paola houden zich, net zoals andere vips in het pittoreske Franse dorpje Châteauneuf-Grasse, niet aan de antidroogtemaatregelen en verbruiken veel te veel water. Zo stond het in de Franse krant ‘Libération’. Versteld van dat nieuws gingen wij ernaartoe, en als enige van de Belgische en internationale media ontdekte onze reporter het échte verhaal: “Ik ben geshockeerd door de

Lees meer »

Dagverblijven die kindjes uit horrorcrèche opvangen zélf met sluiting bedreigd: “We kunnen ze toch niet op straat zetten?”

Vier Oudenaardse kinderdagverblijven moeten wegens overcapaciteit kindjes aan de deur zetten. Het gaat om de crèches die tijdelijk extra capaciteit kregen voor de opvang van kindjes uit de gesloten horrorcrèche ’t (B)engeltje in Leupegem. “Als we niet zo snel mogelijk afbouwen, dreigt de sluiting”, zegt Sofie De Coninck van kinderopvang Nellie & Sezar.

Lees meer »