Nieuwsfeed

De Croo gaat niet mee in politiek opbod over spaarrente

18:45 Omdat premier Alexander De Croo en minister van Financiën Vincent Van Peteghem zich er niet willen aan verbranden, lanceren de linkse partijen in de federale regering zelf initiatieven om banken te dw…

Krantenkoppen in België

Dagverblijven die kindjes uit horrorcrèche opvangen zélf met sluiting bedreigd: “We kunnen ze toch niet op straat zetten?”

Vier Oudenaardse kinderdagverblijven moeten wegens overcapaciteit kindjes aan de deur zetten. Het gaat om de crèches die tijdelijk extra capaciteit kregen voor de opvang van kindjes uit de gesloten horrorcrèche ’t (B)engeltje in Leupegem. “Als we niet zo snel mogelijk afbouwen, dreigt de sluiting”, zegt Sofie De Coninck van kinderopvang Nellie & Sezar.

Lees meer »

Coronaherstelfonds dreigt blok aan been EU te worden

Door de sterk gestegen rente en het gebrek aan nieuwe inkomsten dreigt de volgende generatie Europeanen een hoge prijs te betalen voor het coronaherstelplan van de EU. Een financiële transactietaks of een taks op cryptomunten kunnen soelaas bieden volgens het Europees Parlement. Maar dat ligt politiek gevoelig.

Lees meer »

Brandweer redt slechtvalk die klem zit op kerktoren in Etterbeek

De Brusselse brandweer is donderdagnamiddag uitgerukt voor een bijzondere reddingsoperatie. Een jonge slechtvalk die in Etterbeek geklemd was geraakt achter de kabel van een bliksemafleider, moest uit zijn benarde positie bevrijd worden. Het dier werd overgebracht naar het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels (KBVBV), zo meldt de brandweer.

Lees meer »

KAART. In deze delen van België onweert het vaker

Het KMI waarschuwt tot vanavond met code geel voor intens onweer. Maar misschien heb je soms het gevoel alsof het bij jou doorheen het jaar vaker rommelt dan ergens anders? Of misschien is het net omgekeerd en heb je zelden last van onweer? Dat het ligt waaraan je woont in België zou zomaar eens kunnen kloppen. Want in bepaalde delen

Lees meer »

Nooit meer smaakloze mozzarella. Kaasmeester Van Tricht test 10 soorten en kiest de lekkerste: “Smelt heerlijk weg op de tong”

Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft de

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: Waar haalden ze de inspiratie voor Mini-Europa?

Bruparck aan de Heizel in Brussel ligt er nu maar wat mistroostig bij, bijna alles is er afgebroken. Geen treinwagons meer waar je cocktails kan drinken, geen wildwaterbanen van Océade. Het gigantische complex van Kinepolis staat er wel nog, met in de schaduw daarvan de publiekstrekker gevuld met alles in het klein: Mini-Europa. Maar waar komt de inspiratie voor dat

Lees meer »

Het is nieuw en beter dan botox: wat is ‘Daxxify’? Plastische chirurg: “Níét voor beginners”

Een rimpeltje weg of een lijntje minder: cosmetische ingrepen blijven populair in ons land. Botox is de meest bekende, al brengt nieuwkomer ‘Daxxify’ daar mogelijk verandering in. In Amerika zijn ze al fan, want Daxxify werkt langer en beter. Maar het nieuwe antirimpelmiddel is wel een tikkeltje duurder dan botox, licht een plastische chirurge toe. En gevaarlijker. “Het ligt een

Lees meer »

Liedjes van Eminem hielpen Ed Sheeran om van gestotter af te komen: “Ik kon ze van begin tot einde rappen”

Niet logopedie, maar het album ‘Marshall Matters’ van rapper Eminem (50) heeft wonderen verricht voor Ed Sheeran (32). De liedjes hebben de Britse zanger geholpen om definitief van zijn gestotter af te komen. De artiest begon met stotteren als negenjarige jongen na een traumatische ervaring met een operatie. Daar vertelt hij openhartig over in het radioprogramma ‘The Howard Stern Show’.

Lees meer »