Nieuwsfeed

De Croo probeert in Berlijn industriedeal, België en zichzelf te verkopen

16:24 Premier Alexander De Croo (Open VLD) probeert het Duitse bedrijfsleven warm te maken voor een Europese industriedeal. Dat past in zijn plan om België, en als het even kan ook zichzelf, op de kaart te …

Krantenkoppen in België

Tuinaannemer Mathias (37) komt om het leven bij graafwerken: “We vroegen ons laatst nog af of we niet wat meer van het leven moesten profiteren”

“Hard werken en klanten tevreden stellen.” Voor Mathias De Kinder (37) was dat een lijfspreuk. De tuinaannemer uit Hamme kwam woensdag om het leven bij graafwerken voor de aanleg van een regenput. “Hij leefde echt voor zijn werk, maar het is ook zijn job waardoor hij veel te vroeg van ons ontnomen is”, reageert zijn echtgenote Stefi aangeslagen.

Lees meer »

INTERVIEW. House of Cards in Knokke: deze schepen valt eigen burgemeester aan in bouwdossier. “Hij laat zich doen door de immosector”

Er wordt geknokt in het schepencollege van Knokke. Tussen twee poulains van wijlen Léopold Lippens dan nog. Schepen van milieu Antoine Geerinckx beschuldigt partijgenoot en burgemeester Piet De Groote ervan dat hij zich door de immosector voor de kar laat spannen. Aan HLN vertelt de schepen waarom hij niet langer zijn mond wil houden: “Tien minuten nadat ik tegen een

Lees meer »

Studie Nationaal Crisiscentrum: “Belgen het best voorbereid op stormen en pandemieën”

Belgen zijn in vergelijking met andere risicosituaties het best voorbereid op hevige stormen,  pandemieën en hittegolven. Dat blijkt uit een studie die het Nationaal Crisiscentrum samen met onderzoeksbureau Independent Minds en Universiteit Gent uitvoerde. De resultaten van het onderzoek vormen een leidraad voor toekomstige risico-informatiecampagnes, dat meldt het crisiscentrum woensdag in een persbericht.

Lees meer »

Niet Gustaph, maar Jaouad Alloul zong initieel ‘Because of You’ in: “Maar ik kon niet deelnemen aan Eurosong”

Zaterdag is het zover: dan zal Stef ‘Gustaph’ Caers (42) schitteren in de finale van het Eurovisiesongfestival. Een droom die uitkomt voor de zanger. En dat heeft hij niet alleen te danken aan zijn straffe performance van ‘Because Of You’ tijdens de halve finale, maar ook aan zijn co-schrijver Jaouad Alloul (37), bekend van ‘De Slimste Mens’ en ‘The Voice

Lees meer »

“Mijn gevoel was sterker dan mijn verstand”: meester Peter verklaart waarom hij 29 jaar lang zijn ‘knuffelmeisjes’ misbruikte

“Ik hoop dat de schade niet onherstelbaar is. Dat ze nog een onbezorgde toekomst kunnen hebben.” Meester Peter T. (62) nam woensdag zelf het woord aan het begin van zijn proces. Hij staat terecht voor seksueel misbruik van zestien meisjes uit zijn klas. ‘Knuffelmeisjes’ noemde hij hen. Het werkelijke aantal slachtoffers ligt volgens ouders nog veel hoger, zeiden ze in

Lees meer »

Japanners trouwen in replica van Antwerpse kathedraal: “Als prinses in decor van Nello en Patrasche”

Op de parking van een groot shoppingcentrum in de Japanse stad Fukuoka staat een witgeschilderde, identieke replica van de kathedraal van Antwerpen. Jawel, met glas-in-lood-ramen, een afgewerkte en een niet afgewerkte toren en schilderijen van Rubens aan de muur. De ‘Notre Dame kathedraal van Antwerpen’ is een populaire trouwlocatie, want ook in Hiroshima en Osaka staan replica’s van de kathedraal.

Lees meer »