Nieuwsfeed

DE INSIDER. “Zelenski wil alle veroverde gebieden terugwinnen, maar de kans is klein dat dat gaat lukken”

Al maandenlang wordt er gespeculeerd over een lenteoffensief van Oekraïne, zeker nu ook Bachmoet in de handen viel van Rusland. Maar waarom is dat offensief nog altijd niet gestart? Zal het ooit nog echt plaatsvinden? En zou dat lenteoffensief het einde van de oorlog kunnen betekenen? Dat legt professor militaire geschiedenis Kris Quanten uit in deze podcast: “Op korte termijn is Rusland afgezwakt, maar Poetin mikt op een langetermijnoorlog.”

Krantenkoppen in België

“Ineens kon ik de trap niet meer op”: Louise (76) liep zenuwschade op door jarenlang fanatiek haar buikspieren te trainen

Als je je hele leven al buikspieroefeningen doet, denk je gezond bezig te zijn. Dat dacht ook voormalig ballerina en balletlerares Louise Vroom (76). Tot ze een schroeiende pijn kreeg in haar linker bovenbeen en opeens niet meer de trap op kon. De conclusie van de neuroloog? Beschadigde zenuwen in haar dijbeen, door té intensief buikspieroefeningen te doen. Hoe is

Lees meer »

Russen lijden stevig terreinverlies rond Bachmoet: “Ons leger slaat op de vlucht, in één klap 500 manschappen verloren”

Het Oekraïense tegenoffensief lijkt op gang te komen. Een strook van 7,8 km² in de onmiddellijke omgeving van Bachmoet zou in korte tijd bevrijd zijn van de Russische bezetter. Jevgeni Prigozjin, het hoofd van het huurlingenleger Wagner, bevestigt dat er stevig terreinverlies geleden werd. “Ons leger slaat op de vlucht en daardoor ben ik in één klap 500 manschappen kwijtgeraakt”,

Lees meer »