Nieuwsfeed

De teller dikt aan na monstertraining van maar dan 7 uur: Van Aert en co schuwen het zware werk niet op Sierra Nevada

Terwijl de Giro verder z’n beslag kent, is Wout van Aert naarstig aan het trainen in Spanje. De eerste helft van zijn hoogtestage in Sierra Nevada zit erop. Onze landgenoot blijft nog tot eind deze maand op hoogte.

Krantenkoppen in België

Maxime (50) voert juridische strijd tegen transportfirma, maar wordt nu zelf veroordeeld tot 4 maanden cel: “De waanzin nabij”

Maxime Ceragioli (50) uit Sint-Niklaas voert al jarenlang een juridische uitputtingsslag tegen het transportbedrijf recht tegenover zijn deur. Hij krijgt nu zelf een celstraf van vier maanden voor het belemmeren van een vrachtwagen die het bedrijf wou oprijden. “Die chauffeur had plaats genoeg. Ze kon gewoon niet met een vrachtwagen rijden”, vertelt Maxime.

Lees meer »

Erdogan volgens staatsmedia aan kop in Turkse verkiezingen

De huidige Turkse president Recep Tayyip Erdogan neemt zondagavond de leiding bij de presidentsverkiezingen met een kwart van de stemmen geteld. Dat meldt het staatsagentschap Anadolu. Erdogan, die al twintig jaar aan het hoofd van het land staat, haalt op dit moment 54,3 procent. Zijn belangrijkste uitdager, Kemal Kiliçdaroglu, haalt 39,8 procent, volgens de voorlopige resultaten.

Lees meer »

Portland komt verrassend uit de hoek en Jaap Reesema zorgt voor sexy vibes: dit was ‘Liefde voor muziek’

In de zesde aflevering van ‘Liefde voor muziek’ draaide alles rond de nummers van Günther Neefs. Van enkele opzwepende songs tot liedjes met een emotionele toets: fans van het VTM-programma kregen ook deze week verrassende covers voorgeschoteld. En daarnaast pakte ook Günther Neefs zelf uit met een onverwachte nummerkeuze. Wij zetten alle covers nog eens op een rijtje.

Lees meer »

Burgemeesters in Vlaamse Ardennen niet te spreken over plannen ruimtelijke ordening van provincie

Enkele burgemeesters van de Vlaamse Ardennen zijn ontstemd over de nieuwe ruimtelijke plannen van de provincie. Volgens de burgemeesters zouden tegen 2050 huizen en bedrijven moeten wijken voor natuurcompensaties en dan zien ze niet zitten. Ze vrezen voor onteigeningen. Maar volgens de provincie gaan bestemmingen niet veranderd worden en is het eerder de bedoeling dat lokale overheden beter nadenken over

Lees meer »

Weerspannige bestuurder probeert verkeerscontrole te ontlopen, botst tegen kapsalon en wordt hardhandig ingerekend

Zaterdagmorgen was er een spectaculair incident bij een wegcontrole door de politiezone Vlas op het Schouwburgplein in Kortrijk. Een bestuurder die iets na half elf werd tegengehouden voor een wegcontrole, weigerde uit zijn auto te stappen en werd ingesloten door twee politiecombi’s. De man probeerde nog met gierende banden weg te vluchten, maar verloor de controle over het stuur en

Lees meer »

Poetin feliciteert Russische troepen met inname Bachmoet

De stad Bachmoet in het oosten van Oekraïne is volgens het Russische ministerie van Defensie volledig in handen van de Russische troepen. Moskou bevestigt zo een bericht van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn militairen en het huurlingenleger gefeliciteerd met de inname van Bachmoet.

Lees meer »

Propere mensen, die ravers. Wij trokken mee het bos in voor de opkuis: “Woensdag komt er een vrachtwagen om alle vuilzakken op te halen”

Gewapend met prikstokken -gekregen van de organisatie- trokken tientallen ‘ravers’ vanmorgen de bossen in van het militair domein van Brustem. Het illegale feest zit er zo goed als op. Twee nachten en twee dagen lang kwamen zo’n 15.000 mensen uit heel Europa samen in Limburg. Eén groepje is nog aan het feesten, de rest is volop bezig met inpakken én

Lees meer »

UITSLAGEN. Rubio troeft medevluchters af op Crans-Montana, Thomas blijft leider na wapenstilstand bij favorieten

Einer Rubio (Movistar) toonde zich de slimste vluchter in de ultrakorte dertiende etappe van de Giro. De Colombiaan liet boven op Crans-Montana Thibaut Pinot en Jefferson Cepeda achter zich in een sprintje met drie. INEOS voerde de hele dag het peloton aan, maar op de slotklim bleven alle favorieten voor het klassement broederlijk bij elkaar. Geraint Thomas behoudt dus zijn

Lees meer »

Van arbeider tot bedrijfsleider, de zakelijke levenslessen van Michel Van den Brande (61): “Ik was altijd wat slimmer dan de ander in mijn stiel”

Ondernemer Michel Van den Brande knokte zich omhoog van arbeider tot bedrijfsleider. Het maakte van hem ’s lands bekendste stellingbouwer, zeker na zijn geroemde passage in The Sky is the Limit. We vroegen de eigenaar van Kontrimo welk advies hij zou geven aan zijn 20-jarige zelf en wat zijn financiële successen en missers zijn. “Met inzet, doorzettingsvermogen en gezond verstand

Lees meer »