Nieuwsfeed

De teller dikt aan na monstertraining van meer dan 7 uur: Van Aert en co schuwen het zware werk niet op Sierra Nevada

Terwijl de Giro verder z’n beslag kent, is Wout van Aert naarstig aan het trainen in Spanje. De eerste helft van zijn hoogtestage in Sierra Nevada zit erop. Onze landgenoot blijft nog tot eind deze maand op hoogte.

Krantenkoppen in België

ASSISEN. Verliefd, verloofd, bijna getrouwd en dood in één jaar tijd

Voor het assisenhof in Brugge start morgen het proces tegen Steven Marijsse (46). Hij staat terecht op beschuldiging van moord op zijn vriend Gerdy Delannoy (53). Die werd tot moes gestampt en geslagen en nadien de keel toe geknepen. Wat bezielde Marijsse? Het aanstaande echtpaar had nog maar net een mooi huwelijksfeest geboekt met 130 gasten.

Lees meer »

Slechts 57 procent van eigenaars oldtimer dagen op voor keuring

Van de 69.594 mensen met een oldtimer die in 2022 werden uitgenodigd voor de periodieke autokeuring, gingen er maar 39.843 of 57 procent op de uitnodiging in. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) op een vraag van CD&V-parlementslid Brecht Warnez. Hij dringt aan op meer duidelijkheid.

Lees meer »

Is de doorbraak in Bachmoet het begin van het einde voor de Russen? Oud-kolonel Housen: “Het tegenoffensief is eigenlijk al bezig”

Oekraïne heeft voor het eerst in vijf maanden terrein heroverd. In Bachmoet, het epicentrum van de gevechten in Oost-Oekraïne, stierven 500 Russen en zijn de Oekraïners een paar kilometer opgerukt. Is dit het begin van het einde voor Rusland? Professor internationale politiek Sven Biscop en oud-kolonel Roger Housen analyseren: “De vooruitgang van Oekraïne in Bachmoet is puur te wijten aan

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Spotgoedkope ribbetjes, komkommer en Duvel: hier scoor je beste promo’s voor de barbecue met zomers weer in aantocht

We krijgen zeker veertien dagen mooi weer, met temperaturen die volgens onze weerman Frank Duboccage eind volgende week 24 en lokaal zelfs 25 graden kunnen halen. Het ideale moment om de barbecue boven te halen en te genieten. Volgens Gunther Devisch van Promojagers België moet je voor de beste promoties op barbecuespullen deze week naar Albert Heijn.

Lees meer »

Vechten tegen de vulkaan

In Mexico houdt de Popocatépetl het land sinds vorig weekend in bedwang. Luchthavens moesten door de rookpluimen sluiten en miljoenen inwoners bereiden zich voor op een mogelijke evacuatie. Ook het leger werd ondertussen ingeschakeld. Gewapend met borstels proberen de Mexicaanse militairen de straten proper te houden.

Lees meer »

Europese Commissie geeft groen licht voor overname “Call of Duty”-maker door Microsoft

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van computerspelontwikkelaar Activision Blizzard door Microsoft. Technologiereus Microsoft wil de maker van onder meer het populaire computerspel "Call of duty" overnemen voor meer dan 68 miljard dollar, maar botste daarbij op verzet bij de Europese Unie én de Britse en Amerikaanse concurrentiewaakhond. De Europese Commissie heeft na "diepgaand onderzoek" beslist

Lees meer »

Vlad Vanderkelen maakte de nu al iconische foto van Olivier Vandecasteele: “Alsof ik een goeie vriend fotografeerde die ik lang niet meer had gezien”

Toen premier De Croo vorige vrijdag op Twitter meldde dat Olivier Vandecasteele (42) op weg was naar België na 455 dagen in een Iraanse cel, deed hij dit met een pakkende foto. Het nu al iconische beeld werd gemaakt door Vlad Vanderkelen (32), vaste cameraman en fotograaf bij Buitenlandse Zaken. “Olivier bedankte me voor de zachtaardigheid die ik in het

Lees meer »

Opgelet op de baan vandaag: driehonderd motards rijden in en door Antwerpen voor wereldwijde ‘Distinguished Gentleman’s Ride’

U kon er niet naast kijken op de baan vandaag. Zowel in Antwerpen als in Gent verzamelden honderden chique opgeklede motards zich voor de jaarlijkse, wereldwijde Distinguished Gentleman’s Ride. Op deze opvallende manier willen ze fondsen verzamelen voor onderzoek naar prostaatkanker en de aandacht vestigen op de mentale gezondheid van mannen: “Maar vrouwen zijn eveneens welkom. Zij zitten tenslotte met

Lees meer »