Nieuwsfeed

‘Delhaize-manifestatie’ lokt 18.000 mensen naar Brussel: ‘Het bedrijf pest ons, wij pesten terug’

.

Krantenkoppen in België

Experts niet mals voor migratieplannen Vooruit: “Doel is om extreemrechts publiek aan te trekken”

De voorstellen van Vooruit rond migratie worden niet op gejuich onthaald door de experts. “Dit is gebaseerd op wantrouwen en is op sommige punten juridisch wankel”, zegt Ellen Desmet, professor migratierecht aan de UGent. “Deze voorstellen zijn bedoeld om een extreemrechts publiek aan te trekken”, stelt Ilke Adam, codirecteur van het onderzoekscentrum voor migratie aan de VUB.

Lees meer »

Nieuwe Limburgse parketsectie M+ wil snelrecht efficiënter maken

Een deel van het parket Limburg smelt samen met het Family Justice Center. Samen zullen ze lokalen gebruiken in het provinciehuis in Hasselt om gemakkelijk met elkaar te kunnen communiceren en dossiers samen te leggen. De parketsectie M houdt zich al sinds 2020 bezig met een vorm van snelrecht waarbij kleine criminaliteit al na enkele weken bestraft wordt. Nu wordt

Lees meer »

KIJK. Lefevere reageert op commotie rond helikoptervlucht Evenepoel: “Iedereen heeft mogelijkheid gekregen om helikopter te gebruiken”

“Perfecte dag” voor Remco Evenepoel, gisteren in de Giro. Onze landgenoot kwam op geen enkel moment in de problemen in de bergetappe naar Gran Sasso én verloor na de etappe geen onnodige tijd door met de helikopter naar het hotel te vliegen. Opvallend: de Internationale Wielerunie UCI wijst Evenepoel en co erop dat de vlucht ingaat tegen hun principes van

Lees meer »

KIJK. VTM GO-reeks ‘Vloglab’ krijgt nu ook een film

Na negen seizoenen op het kleine scherm, krijgt de VTM GO-reeks ‘Vloglab’ nu een vervolg in de bioscoop met ‘Vloglab: The Movie’. In ‘Vloglab: The Movie’ neemt de Vloglab-band deel aan een zangwedstrijd. De winnaar mag in het voorprogramma van de enige echte Metejoor optreden, maar niet alle bands gunnen elkaar de overwinning.

Lees meer »

“Volgens mij kan dit soort belegging een fonds met AI verslaan”: onze geldexpert is kritisch voor beleggen met hulp van artificiële intelligentie

KBC lanceert een nieuw beleggingsfonds en niet zomaar één. Het ‘Optimum Fund Enhanced Intelligence’ wordt beheerd met software die gebaseerd is op artificiële intelligentie. Volgens de bank moet dat het succes van beleggingen verhogen. Maar is dat ook zo? We vragen het geldexpert Pascal Paepen. Die heeft hier toch enkele bedenkingen bij.

Lees meer »

Scholen vragen steeds vaker entree voor schoolfeest (tot wel 12,50 euro): armoedeorganisatie reageert boos

Neen, tienersensatie Camille staat niet op het podium, en toch vragen steeds meer scholen entree voor het schoolfeest. Eén op de tien scholen doet het. Papa’s en mama’s die hun kinderen willen zien dansen, zingen of voordragen betalen 1 tot zelfs 12,50 euro. Stichting Pelicano, een vzw die strijdt tegen kinderarmoede, reageert teleurgesteld. “Iedere ouder zou zijn kind aan het

Lees meer »