Nieuwsfeed

Deze auto verbrak op één dag 23 wereldrecords

De Rimac Nevera, de elektrische hypercar van het Kroatische bedrijf Rimac, is bloedsnel. Eind april brak het sprintkanon 23 verschillende acceleratie- en/of deceleratie-wereldrecords voor productieauto’s, waaronder de sprint van 0-300 km/u in minder dan 10 seconden.

Krantenkoppen in België

“Geen best of, wel afscheidsconcert met emotioneel einde”: Elton John speelt laatste shows in België

Dit weekend neemt Sir Elton John (76) afscheid van het Belgische publiek, tijdens twee uitverkochte shows in het Sportpaleis in het tweede deel van zijn afscheidstournee. Tickethouders hebben bijna vier jaar (!) moeten wachten op deze concerten, die door de coronacrisis en een heupoperatie van John werden uitgesteld. Babette Moonen (Radio 1) en Anja Daems (Radio 2) waren erbij, tijdens

Lees meer »

“Je halve cursus overschrijven lijkt me niet de meest aangewezen studiemethode”: 3 leerkrachten delen hun ultieme blok- en examentips

Examens in de middelbare school. In veel gevallen zijn ze niet alleen voor de leerlingen stresserend, maar ook voor de (groot)ouders. Al hoeft dat niet per se zo te zijn. Leerkrachten Thijs Bal, Saskia Vanderhaeghe en Selwin Maginet delen enkele tips om ongeschonden uit die lastige periode te komen. “Kijk naar de punten op je examenblad. Staat een vraag op

Lees meer »

BASKET ACTUA. Titelfinale 2: dominant Oostende verplettert pijnlijk zwak Giants: 94-60 * Wedstrijd Kangoeroes – Bergen gestaakt: cameraman krijgt hartstilstand *

Zo spannend titelfinale 1 verliep (63-62), zo dominant en verpletterend veegde Oostende Antwerp Giants in het tweede titelduel van het parket: 94-60. Een mentale dreun voor de bezoekers, ook al staat de stand op 1-1 in deze finales. * Morgen volgt manche 3 in de Antwerpse Lotto Arena. * In Mechelen werd een wedstrijd in de BNXT play-offs gestaakt. Een

Lees meer »

Topman Jeroen Piqueur verongelijkt na doorverwijzing naar rechtbank in zaak-Optima: “Alles, maar dan ook alles is mij afgenomen”

“Ik kan niet begrijpen hoe de conclusies van alle partijen zomaar van tafel worden geveegd. Dit is moeilijk te vatten voor mij.” Jeroen Piqueur (69) toont weinig begrip voor de Gentse raadkamer die hem woensdagochtend in de zaak rond het faillissement van de Optima-bank verwees naar de correctionele rechtbank. “Alles, maar dan ook alles is mij afgenomen.”

Lees meer »