Nieuwsfeed

“Dit is geen voetbal, dit is onmenselijk”: Kompany spreekt z’n steun uit nadat Vinicius compilatie vol racisme post

‘Aap! Aap! Aap!’ Niet voor niets kookten zondag de potjes over bij Vinicius Jr. De sterspeler van Real Madrid was in Valencia al voor de tiende keer in minder dan twee jaar tijd slachtoffer van raciale beledigingen. Het loopt zodanig de spuigaten uit dat Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalbond, moest toegeven dat het voetbal in zijn land met een racismeprobleem zit. De Braziliaan zelf postte een compilatie met beelden, Vincent Kompany reageerde meteen.

Krantenkoppen in België

Japanners trouwen in replica van Antwerpse kathedraal: “Als prinses in decor van Nello en Patrasche”

Op de parking van een groot shoppingcentrum in de Japanse stad Fukuoka staat een witgeschilderde, identieke replica van de kathedraal van Antwerpen. Jawel, met glas-in-lood-ramen, een afgewerkte en een niet afgewerkte toren en schilderijen van Rubens aan de muur. De ‘Notre Dame kathedraal van Antwerpen’ is een populaire trouwlocatie, want ook in Hiroshima en Osaka staan replica’s van de kathedraal.

Lees meer »

Stad Brugge moet opnieuw investeren in Jan Breydelstadion om veiligheid te garanderen: “Houdbaarheidsdatum al lang bereikt”

Brugge moet opnieuw investeren in opknapwerken in het Jan Breydelstadion, dat meldt de stad. Na stabiliteitsonderzoek en een nieuw brandpreventieverslag moet de stad 367.000 euro investeren om de nodige keuringsattesten te verkrijgen en de veiligheid in het stadion te garanderen. Het is voorlopig onduidelijk wanneer het nieuwe stadion kan worden opgeleverd.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Natuurlijk draag ik mijn eigen koffers. Ik ben geen fils à papa”: Georges-Louis Bouchez slaat terug na harde kritiek op ‘Special Forces’

“Complètement ridicule.” MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (37) bijt van zich af in een allereerste reactie op de beweringen over zijn vermeende divagedrag achter de schermen bij ‘Special Forces: wie durft wint’. “We zijn beland in een wereld waarin iedereen graag anderen op hun bek zien gaan. Echt triest.” Bouchez komt ook terug op de ‘verboden’ gsm van zijn medewerker tijdens het

Lees meer »

Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics) treedt toe tot raad van bestuur Anderlecht, Vandenhaute: “Volgend seizoen in top 4”

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, wordt bestuurslid van Anderlecht. Dat is de belangrijkste beslissing van de raad van bestuur die gisteravond plaatsvond in het Lotto Park. Verder werd het sportieve rehabilitatieplan van Jesper Fredberg unaniem goedgekeurd. “Wij willen volgend seizoen opnieuw in de top vier staan”, sprak voorzitter Wouter Vandenhaute.

Lees meer »