Nieuwsfeed

Dood Adil Charrot blijft Brusselse politiezone Zuid achtervolgen

De dood van Adil Charrot, die stierf tijdens een politie­achtervolging, zet drie jaar na zijn overlijden de Brusselse politiezone Zuid nog steeds onder druk. Is er sprake van structureel racisme? ‘We willen acties, geen woorden.’

Krantenkoppen in België

Strijkstok van viool breekt tijdens concert, violist geeft geen kick

Een muzikant moet niet alleen uitblinken in muzikaliteit, maar ook in koelbloedigheid. Een gave die violist Stephan Jackiw tot in de puntjes beheerst. Midden in een concert in het Verenigd Koninkrijk begaf de strijkstok het plots. Zonder een krimp te geven pakte hij de strijkstok van een collega aan, alsof er niks aan de hand was. "Ongelofelijk om te zien",

Lees meer »

Het grote gelijk van José Mourinho: Spaanse legende Xabi Alonso zei ‘nee’ tegen Club Brugge en flirt nu met de Europese top

Een ‘no’ zal een ‘no’ blijven. Club Brugge hoeft hem geen derde keer te bellen. Xabi Alonso (41), achttien maanden geleden kandidaat-opvolger van Philippe Clement, jaagt vandaag met Leverkusen op Europese glorie, in de halve finales van de Europa League tegen AS Roma. Een blik op de blitzcarrière van een Baskische professor die theorieën van José Mourinho, Pep Guardiola en

Lees meer »

Presentatrice Kim Debrie praat voor het eerst over medische lijdensweg: “Drie uur na mijn doktersbezoek lag ik al op de operatietafel”

Begin december ging het licht uit bij Radio2-presentatrice Kim Debrie (44). Het was het begin van een medische lijdensweg die haar verschillende keren in het ziekenhuis deed belanden. Voor het eerst vertelt ze nu in ‘Dag Allemaal’ wat er precies aan de hand was en of haar gezondheidsproblemen intussen van de baan zijn. “De dokter verklaarde me voor gek dat

Lees meer »

LIVE GIRO. Renners van start, maar mogelijk worden enkel laatste 80 kilometer gereden door barslechte weersomstandigheden op klim

Zonder Remco Evenepoel gaat de Giro onverminderd verder. De tiende rit trekt van Scandiano naar Viareggio. In het eerste deel van de etappe gaat het vooral omhoog: de belangrijkste beklimming ligt op 90 kilometer van de streep. Daarna volgt één langgerokken duik naar de finishplaats. Een dag voor de aanvallers, of is het woord toch aan de sprinters? Volg het

Lees meer »

WO II-museum Liberation Garden in Leopoldsburg opent dit weekend de deuren

Dit weekend opent het gloednieuwe WO II-museum Liberation Garden in Leopoldsburg de deuren voor het brede publiek. De geschiedenis van Leopoldsburg en de omliggende streek staat er centraal, net als de persoonlijke verhalen van betrokkenen. "Individuele, emotionele verhalen van historische figuren staan centraal in het museum", zegt curator Peter Schrijvers.

Lees meer »

Nieuwe foto’s gepubliceerd van Charles en Camilla en troonopvolgers

Buckingham Palace heeft twee nieuwe foto’s gedeeld van koning Charles en koningin Camilla op hun kroningsdag. Op de eerste foto staat de koning samen met de troonopvolgers, prins William en prins George, op de tweede staan Charles, Camilla samen met haar metgezellen en de pages, onder wie prins George. Een van de metgezellen is Camilla’s zus Annabel.

Lees meer »

Voetbalhooligans Antwerp krijgen in beroep lichtere straffen voor “freefights”

Twaalf hooligans van voetbalclub Antwerp zijn ook in beroep veroordeeld voor hun deelname aan "freefights". Dat zijn georganiseerde vechtpartijen op afgelegen plaatsen. De feiten dateren van 2017, toen de harde supporterskern van Antwerp gevechten had georganiseerd tegen rivaliserende supportersploegen. In totaal werden 66 hooligans veroordeeld, 12 ervan gingen in beroep. De meesten van hen krijgen nu lichtere straffen opgelegd.

Lees meer »