Nieuwsfeed

Drie arbeiders raken bedolven onder zand op UZ Gasthuisberg Leuven: één dode, collega in kritieke toestand

Bij een arbeidsongeval aan het UZ Gasthuisberg in Leuven zijn drie arbeiders bedolven geraakt onder het zand. Een 51-jarige man uit Zoutleeuw is omgekomen en een 54-jarige man uit Heers vecht nog voor zijn leven.

Krantenkoppen in België

Radicaal-rechts mag in Chili nieuwe grondwet opstellen

De radicaal-rechtse Republikeinse Partij in Chili mag een voorstel voor een nieuwe grondwet in het Zuid-Amerikaanse land opstellen. De partij won meer dan een derde van de stemmen bij de verkiezingen van zondag voor de Grondwettelijke Raad. Een ander rechts blok haalde 20 procent. De rechtse partijen zullen dus de pen kunnen vasthouden voor de nieuwe grondwet die de huidige

Lees meer »

Opnieuw veel Belgen op vakantie, maar met beperkter budget

Deze zomer zullen veel Belgen op vakantie gaan, ook al hebben ze een iets beperkter budget in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse vakantiebarometer van Europ Assistance. De vakantie wordt het meest bepaald door het financiële aspect, wat bovendien ook de voornaamste hindernis is voor de Belgen die de komende zomer niet op vakantie zullen gaan.

Lees meer »

Turkse president Erdogan prijst “speciale relatie” met Poetin: “We hebben elkaar nodig op alle vlakken”

In een exclusief interview met de Amerikaanse zender CNN heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (69) zijn “speciale relatie” met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin (70) geprezen. In de aanloop naar de tweede stemronde van de Turkse presidentsverkiezingen benadrukte Erdogan dat zijn land geen sancties tegen Moskou zal treffen, ondanks de oorlog in Oekraïne. “Rusland en Turkije hebben elkaar

Lees meer »

Seksbots zijn plaag op sociale media: “Zodra je op een bericht klikt, kom je in een algoritme waar je bijna niet meer uit geraakt”

Nepaccounts met schunnige en erotische inhoud overspoelen sociale media. Met een vlotte babbel en een link naar een nepwebsite proberen oplichters op grote schaal geld en privégegevens te stelen. Vervelend, maar ook ronduit gevaarlijk nu steeds meer kinderen met de content worden geconfronteerd. Wij vroegen experten hoe je kan ingrijpen als je op een ‘seksbot’ stuit.

Lees meer »

Europees Parlement wil generatieve AI als ChatGPT extra strenge regels opleggen

De Europese Unie staat op het punt om als eerste mondiale speler een regelgevend kader voor artificiële intelligentie (AI) aan te nemen. Het Europees Parlement heeft donderdag zijn standpunt vastgelegd in de aanloop naar de onderhandelingen met de lidstaten en de Europese Commissie. Aan de zogenaamde AI Act heeft het bijkomende verplichtingen toegevoegd voor generatieve AI, die zelf teksten, beelden

Lees meer »

“Vul het waterkanon met salpeterzuur in plaats van water”: internet-commentator wordt geconfronteerd met eigen woorden

Internet-commentator Stefaan verschoot even toen hij Eric Goens met een cameraploeg aan zijn voortuin zag staan. De reporter kwam verhaal halen over de reactie die hij op internet plaatste. Volgens Stefaan zouden asielzoekers in een Brussels kraakpand best worden weggejaagd door het “waterkanon met salpeterzuur te vullen in plaats van water.” De man belooft in de toekomst voorzichtiger te zijn.

Lees meer »

Volgend jaar moet Hongarije Raad van EU voorzitten, maar parlementsleden willen dat tegenhouden: “Dit is het moment van waarheid”

“De Europese Unie kan niet worden geleid door een autocratische leider, die anti-lgbtq+-wetgeving doorvoert en die week in week uit zijn vriendschap met Poetin betoont.” Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) beschrijft met één zin het onbehagen in Brussel over het nakend Hongaars voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Donderdag stemt het Europarlement een resolutie om dat te

Lees meer »